Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Export, import, PAOK: Bivši dinamovac napušta Grke, a sadašnji im se vraća?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.06.24. | 15:55

Zanimljivo ljeto sprema se u Solunu

Zahuktava se nogometno tržište, a Hrvati su kao i uvijek vruća roba. Tako su hrvatska imena ovog ljeta posebno atraktivna i u grčkom PAOK-u. Jedno je, čini se, na izlaznim vratima ako Grci dobiju dovoljno visoku ponudu, a drugi bi im trebao poboljšati vezni red, ako Dinamo pristane na ponudu koja je stigla u Maksimirsku 128, a kojoj se još ne zna točan iznos.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, direktor Genoe, Andres Blazkes, potvrdio je interes talijanskog kluba za hrvatskog vratara, trenutno člana grčkog PAOK-a, Dominika Kotarskog. Talijanska momčad javila se Grcima sa službenom ponudom od tri milijuna eura, koju su Crno-bijeli bez razmišljanja odbili. Talijanska momčad prvi je put otvoreno progovorila o tome.

“Do sada nismo nikoga prodali, vidjet ćemo što će biti. Martinez bi mogao otići, razgovaramo o tome. A ako on ode, onda će doći još jedan vratar. Je li 15 milijuna prava cijena? Mislim da vratar zaslužuje puno više, ali ponekad ne ovisi o nama. Što se tiče Kotarskog, on je izvrstan vratar. Razmatramo nekoliko opcija. Sviđa nam se, ali ne ostajemo samo na njemu” , istaknuo je direktor Genoe.

Prema pisanju insajdera iz Italije, Di Marzia, Genova će u idućih nekoliko sati prodati Josepa Martineza Interu i krenuti na tržište za golmana, a hrvatski 24-godišnjak je na vrhu liste. Naravno, klub iz Serie A morat će ispuniti visoke zahtjeve PAOK -a jer je Hrvat pod ugovorom do ljeta 2028. godine. Kotarski je ove sezone u 53 nastupa zadržao 16 puta praznu mrežu i podigao trofej gečkog prvaka. Vrijednost mu je na Transfermarktu 5 milijuna eura.



Jedno od imena koje jako interesira momčad s Toumbe je istoj već dobro poznato, a radi se o Josipu Mišiću i već su se bacili na posao. Kontaktirali su navodno i Modre za jednog od najboljih igrača plave momčadi. Već dva mjeseca se u PAOK-u intenzivno razmišlja o Mišićevom povratku, a kako vrijeme odmiče, situacija postaje sve ozbiljnija.

"Još uvijek ne znam što se dogodilo i zašto nisam ostao u PAOK-u. Otišao sam ne dobivši odgovor na ovo pitanje. I dalje me zanima. Razumijete da je od trenutka kada nisam potpisao za PAOK bilo logično da se vratim u Sporting", rekao je Mišić za grčke medije 2021. godine. Iako im tada odnosi nisu bili najbolji, kada su Crno-bijeli stigli na Maksimir minule sezone i kada su dinamovci slavili, Mišića su bivši suigrači iznimno srdačno pozdravili i popričali s njim. .

"PAOK je postigao dogovor sa Sportingom za kupnju Mišića za dva milijuna eura, a s igračevom stranom dogovoren je trogodišnji ugovor. Međutim, u lipnju 2020. godine, stigla je loša vijest, vezana uz Mišićeve ozbiljne zdravstvene probleme. O tome se pročulo 12. lipnja te godine, nekoliko dana kasnije Hrvat je uspješno operiran u Solunu, a potom su uslijedili izvještaji Portugalaca, koji su tada izjavili da pregovori dviju momčadi kreću od nule. PAOK je čekao i na isteku roka donio odluku da se ne ide u akviziciju Mišića, sportski direktor kluba bio je Mario Branco (bivši sportski direktor Hajduka, nap.a.), no on je ubrzo otišao. Mišić se vratio u Lisabon i već tada ga je Sporting prijavio na europsku listu, a u listopadu 2020. dogovorio se sa zagrebačkim Dinamom i vratio se u domovinu", pojasnio je portak PAOK24 u priči o Mišiću nakon pobjede hrvatskog prvaka na Maksimiru 2-0.

Dinamov je veznjak ove sezone odigrao 51 utakmicu u svim natjecanjima i pri tome četiri puta asistirao, a svojom požrtvovnošću na terenu zadivio je nogometne stručnjake i ušao u srca svih dinamovaca. Transfermarkt je kraj njegovog imena stavio iznos od dva i pol milijuna eura. Uz Mišića je za vezni red Grcima zanimljiv i Razvan Marin, 28-godišnji rumunjski veznjak iz Cagliarija, koji je prošle sezone igrao na posudbi u Empoliju. I za jednoga i za drugoga PAOK je već poslao ponude i dalje će postupati s obzirom na to kakve odgovore klubova dobiju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dominik KotarskiJosip MišićPAOK

Ostale Vijesti