Everton nezaustavljiv, Leeds pokazao zube Cityju i oteo im bod

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.10.20. | 20:38

Bielsa i Ancelotti pokazuju svoju veliku kvalitetu.

 

U Engleskoj su odigrane tri utakmice 4. kola Premier lige, Chelsea je napokon upisao visoku pobjedu, Everton nastavio pozitivan niz, a Leeds sjajnim drugim djelom oteo bod favoriziranom Manchester Cityju.

Everton je na Goodisonu slavio protiv Brightona rezultatom 4:2 te tako upisao i četvrtu pobjedu iz isto toliko susreta.

Domaćine je u vodstvo doveo Calvert-Lewin u 16. minuti zabivši svoj već šesti gol sezone. No, gosti se vraćaju u 41. minuti preko Maupayja i to praktički iz prvog udarca po gol ili prve opasne situacije. Međutim, Mina u sučevoj nadoknadi ipak vraća Everton u zasluženo vodstvo.

U drugom dijelu James Rodriguez s dva gola rješava utakmicu, prvo u 52. minuti na asistenciju Iwobija pa u 70. minuti na dodavanje Doucourea. Gosti su do kraja samo ublažili poraz golom Bissoume u 92. minuti.

Leeds United i Manchester City su na Elland Roadu podijelili bodove rezultatom 1:1.

Sjajnu smo utakmicu gledali u Leedsu. Prvo poluvrijeme je potpuno pripalo gostima, koji su bolju igru naplatili u 17. minuti, kad je Sterling zabio na dodavanje Torresa. Imao je City u prvom dijelu još prilika za povećanje vodstva, no nisu zabili i na odmor se otišlo s minimalnom prednošću gostiju.

U drugom poluvremenu domaćini su osjetili da se mogu nositi s favoritima te su pružili bolju igru. Bielsa je u 56. minuti napravio ključnu izmjenu kad je u igru ubacio rodriga, koji tri minute kasnije prvo pogađa gredu, da bi iz kornera iskoristio veliku grešku Edersona te zabio za 1:1.

Do kraja susreta obje ekipe su ganjale tri boda, a najbolju priliku imali su domaćini u 87. minuti kad je Bamford izašao sam ispred vratara, no Ederson ovoga puta brani situaciju jedan na jedan te se barem malo iskupljuje za pogrešku kod gola.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Action Images

 


Tagovi

Marcelo BielsaCarlo Ancelotti

Ostale Vijesti