Europski klasik završio u miroljubivom tonu, Ćaleta- Car i Bašić igrali od prve minute

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 20:56

Očekivali smo golove, ali…

Osim gostovanja Dinam u Beču, raniji termin trećeg kola grupne faze Europske lige donio nam je i jedan europski klasik, utakmicu Lazija i Marseillea. Na jednoj strani startao je Toma Bašić, a na drugoj Duje Ćaleta-Car, ili ako vam je još draže Sarri protiv Sampaolija.

Očekivala se golijada u ovom klasiku, a na kraju ništa. Svi preduvjeti bili su tu od prilika, odličnih napadača, ali nišanske sprave nisu bile baždarene danas.

Prvu bolju priliku vidjeli smo u šesnaestercu Lazija kada je Milik primio jednu loptu, ali je i poslao visoko iznad gola u 20. minuti. Tri minute kasnije u prigodi je bio i Toma Bašić, ali je pogodio ravno u Pau Lopeza. Vratar Lazija istaknuo se i u 34. minuti kada je nakon kornera obranio udarac glavom Luiza Felipea, a kod idućeg kornera samo minutu kasnije isti igrač je loše reagirao kod odbijanca i propustio dovesti Lazio u vodstvo. 

Sjajnu obranu pred kraj poluvremena imao je vratar Lazia. Cengiz Under šutirao je s ruba kaznenog prostora u 40. minuti, a sjajna refleksna reakcija Strakoshe spriječila je vodstvo Marseillea.

Slavio je Lazio na trenutak u 58. minuti kada je Immobile zabio gol, ali linijski sudac je već kod njegovog primanja lopte digao zastavicu. Glavni sudac nije dugo razmišljao već je poništio pogodak zbog zaleđa. Sjajnu priliku imao je talijanski napadač i u 70. minuti. Utrčao je u šesnaesterac i šutirao iz blizine, ali nije imao sreće jer je lopta završila na prečki.

Do kraj je bilo još nekoliko prilika na obje strane, ali nijedna nije rezultirala onim što su svi priželjkivali – golovima.

Spomenimo da je Toma Bašić igrao za Lazio do 57. minute kada ga je zamijenio Luiz Alberto, dok je Duje Ćaleta-Car odigrao cijelu utakmicu za Marseille.

REZULTATI:

Betis – Bayer Leverkusen 1:1


Fenerbahče – Antwerp 2:2


Lazio – Marseille 0:0


Ludogorec – Braga 0:1

Midtjylland – Crvena zvezda 1:1


Rapid Beč – Dinamo 2:1


E. Frankfurth – Olympiakos (21:00)

Lokomotiv Moskva – Galatasaray (21:00)

Napoli – Legia (21:00)

PSV – Monaco (21:00)

Rangers – Brondby (21:00)

Sparta Prag – Lyon (21:00)

Sturm Graz – Real Sociedad (21:00)

West Ham – Genk (21:00)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Duje Ćaleta-CarToma BašićLazioMarseille

Ostale Vijesti