Emmanuel Adebayor odabrao novi klub, partner u napadu bit će mu Roque Santa Cruz

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.02.20. | 07:57

Napadački tandem sastavljen od pravih ikona.

Iskusni Emanuel Adebayor slobodan je igrač nakon što je početkom prosinca završila njegova epizoda u Kayserisporu duga tri i pol sezone. Ovaj 35-godišnji Togoanac bio je prava zvijezda Monaca, Arsenala, Manchester Cityja, Tottenhama, a igrao je kratko i na posudbi u Real Madridu. Posljednja tri angažmana imao je u Crystal Palaceu, Basaksehiru te spomenutom Kayserisporu. Već je dva mjeseca u potrazi za novim klubovima, a prema navodima medija iz Paragvaja, Adebayor će se skrasiti upravo u toj zemlji.

 

 

Kako prenose tamošnji mediji, on je sve dogovorio s Olimpijom iz Asunciona, giganta paragvajskog nogometa. Da cijela priča bude još zanimljivija, tamo već igra jedna nogometna ikona – Roque Santa Cruz. On je vjerojatno najveći paragvajski nogometaš u povijesti, a s 32 gola je i najbolji strijelac reprezentacije u njenih 100 godina postojanja.

Santa Cruz je slavu stekao u osam sezona koliko je proveo u Bayernu, nakon čega prelazi u Blackburn, a četiri je godine bio pod ugovorom s Manchester Cityjem. Oni su ga, doduše, tri puta slali na posudbe, ali u periodu kada je igrao za Građane, suigrač mu je bio upravo Adebayor. Sada bi se njihovi putevi ponovno trebali susresti u Olimpiji, koji čeka učešće u Copi Libertadores. Za tu su svrhu već doveli jedno golemo pojačanje. Na posudbi iz kijevskog Dinama stigao je Derlis Gonzalez, 25-godišnji krilni igrač koji ima 34 nastupa za reprezentaciju.

Potvrdu o angažmanu Adebayora još čekamo, ali po svemu sudeći u Asuncionu se slaže opasna momčad koja će imati velike ambicije u Copi.

 

 

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

transferiRoque Santa CruzEmmanuel Adebayor

Ostale Vijesti