Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

“El Toro” donio prvu europski trijumf na Pampasu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 27.07.23. | 22:00

Osijek je na rasprodanoj Opus Areni pobijedio mađarski ZTE golom Ramona Miereza u sudačkoj nadoknadi

Osijek putuje u Mađarsku na uzvrat protiv ZTE-a s golom prednosti do kojeg je stigao u sudačkoj nadoknadi kada je Ramon Mierez iskoristio ubačaj Šime Gržana i tako kapitalizirao bolju igru tijekom cijele utakmice. Osijek je bio bolji, dominantniji s puno prilika, dvije vratnice i evidentnom razlikom u kvaliteti. I upravo zato tih 1-0 nije pravi odraz stanja na travnjaku, ali je korektan kapital pred uzvrat za tjedan dana.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Furiozno je Osijek krenuo u europsku sezonu. Nošeni podrškom tribina, od početka su zagospodarili travnjakom Opus Arene. Bili su bolji i dominantniji s konkretnijim prilikama, dok su se gosti oslonili na neke individualne pokušaje koji nisu nosili opasnost po Malenicu.

Problematiku u zadnjoj liniji Stjepan Tomas riješio je tako da su stoperski tandem činili Mkrtčjan i Brlek. Nejašmić je zaigrao u veznoj liniji, Fućak na desnom krilu. I upravo je kombinacija Gržana i Fućka na desnoj strani gurnula je Miereza u prvu priliku. Povratna lopta nije najbolje sjela na nogu napadača Osijeka te je ona ostala neiskorištena. Minutu kasnije slijedila je prava kanonada prema golu gostiju. Lovrić iz daljine, Caktaš iz blizine pa Mierez u ponovljenoj šansi - no vratar Senko nije kapitulirao.

ZTE je odgovorio u 15. minuti dvoboja kada su napravili kratak pritisak, ali krajnji domet bio je udarac iz kuta koji nisu iskoristili.

Osijek je najbliži vodstvu bio u 39. minuti kada je Mierez dugom loptom pronašao Nejašmića koji je opalio s ruba kaznenog prostora, ali vratnica je spriječila slavlje na Opus Areni. Koji trenutak kasnije, istu vratnicu pogodio je Kristijan Lovrić iz slobodnog udarca. ZTE u prvom poluvremenu nije bio opasan prema naprijed, ali je bio čvrst i discipliniran u defenzivi. Osijek je probao dugim loptama i brzim okretanjima strane, ali to nije imalo nikakvog učinka.

U nastavak se krenulo pokušajima Jugovića i Caktaša, ali bez učinka. Drambajev je dva puta otišao u posljednju trećinu, Lovrić je pokušao iz kornera… Međutim, obrana ZTE-a bila je na visokoj razini koncentracije.

Činilo se kako bi Stjepan Tomas mogao mijenjati već u poluvremenu, no trener Osijeka odlučio se za dvostruku izmjenu nakon sat vremena igre. Bukvić i Pušić zamijenili su Fućka i Caktaša s ciljem da donesu novu energiju Osijeku. Marko Malenica je u 82. odlično reagirao i spriječio Nemetha da šokirao Opus Arenu i dovede goste u vodstvo.

I kada se mislilo da Osijek neće naplatiti činjenicu da je za klasu bio bolja momčad, stvorio se Ramon Mierez. Odličan ubačaj Gržana i naklon glavom donio je Osijeku prednost pred uzvratni dvoboj koji se igra za tjedan dana u Zalaegerszegu s početkom u 18.45 sati, a prije toga će Osijek u nedjelju gostovati u Kranjčevićevoj ulici kod Rudeša.

Osijek - ZTE 1-0

Opus Arena. Gledatelja: 12011.

Sudac: Bastian Dankert (Njemačka). Pomoćnici: Dominik Schaal, René Rohde (Njemačka). Četvrti sudac: Florian Badstübner (Njemačka).

Strijelac: Mierez (90. as. Gržan)

Žuti kartoni: Mierez, Bukvić (Osijek); Szalay, Tajti (ZTE)

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Gržan, Mkrtčjan, Brlek, Drambajev - Jugović (od 80. Fiolić), Nejašmić - Fućak (od 62. Bukvić), Caktaš (od 63. Pušić), Lovrić (od 89. Špoljarić) - Mierez

ZTE (4-4-2): Senko - Huszti, Safranov, Mosci, Gergenyi - Ubochioma (od 87. Bedi), Sanković, Szendrei, Szalay (od 74. Nemeth) - Sajban (od 74. Ikoba), Tajti (od 68. Kovacs)


Tagovi

NK OsijekZTEKonferencijska liga

Ostale Vijesti