Michael Regan/Action Images
Michael Regan/Action Images

El Loco ostaje na Ellan Roadu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 17:17

On potpisuje samo jednogodišnje ugovore, a predsjednik kluba dat će mu još bolje uvjete jer je oduševljen igrom momčadi pod njegovim vodstvom. Dakle, još minimalno godinu dana gledat ćemo ga kako čuči kraj aut linije svih 90 minuta.

Leeds United jedna je od najboljih i potpuno podcijenjenih priča u svijetu nogometa. Nakon što su prošle sezone bez većih problema osvojili naslov prvaka u Championshipu te se plasirali u Premier ligu, Bielsine trupe pokazale su se i više nego dostojne elitnog ranga natjecanja.

Leeds ove sezone ni u čemu nije djelovao kao netko tko je lani igrao drugu ligu. Sa svima su igrali potpuno otvoreno, nikog ih nije bilo strah, a sve to dovelo ih je do toga da se tri kola prije kraja prvenstva na sredini prvenstvenog poretka s učinkom od 15 pobjeda, 5 remija i 15 poraza.

Zabili su i primili isti broj pogodaka, njih 53, a sve to ukazuje kako je Leeds itekako spreman biti dio premierligaške elite.

Njihove utakmice nikad nisu dosadne, gotovo u svakoj utakmici prilike pršte na sve strane, a ove su sezone posebno istaknuli Patrick Bamford, Stuart Dallas, Illan Meslier, Jack Harrison i Raphinha.

Bamford je u posebno impresivan bio u početku sezone, a baš je on bio igrač na kojem je Bielsa inzistirao još kad je preuzeo momčad u Championshipu. Ubrzo se vidjelo i zašto, a njegove dobre igre dovele su ga do toga da je on sad jedan od najizglednijih kandidata za odlazak na Euro.

Bielsa je zadovoljan u Leedsu, isto kao što su u klubu zadovoljni s njim, stoga se nastavak suradnje čini kao logičan slijed događaja. 65-godišnji Argentinac je na Ellan Road stigao još 2018. godine, a baš se njegovo dovođenje pokazalo najboljom poslovnom odlukom Talijana Andrea Radrizzani koji je postao vlasnik kluba u siječnju 2017. godine.

Bielsa nije postavljao nikakve uvjere, potpis je samo stvar formalnosti, a njegovim ostankom sigurni smo kako će se dobar nogomet i dogodine igrati na kultnom Ellan Roadu.


Tagovi

Marcelo BielsaAndrea RadrizzaniLeeds United

Ostale Vijesti