Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Dvojica veznjaka napustila Pulu: Jedan će u Slovačku, drugi u Sloveniju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 16:45

Zeleno-žuti trebali bi nešto i zaraditi

Tiho je proteklih dana u Puli. Tko će ga znati, možda je riječ o tipičnom zatišju pred buru, jer općepoznato je da na Aldo Drosini svakog ljeta bude prilično živo. Otkako je Saša Bjelanović postao sportski direktor kluba prošle su već dvije godine, a za vrijeme njegovog mandata Istra 1961 ostvarila je neke rekordne prodaje. Lijep novac zaradili su Puljani na Perkoviću i Bakraru, njih dvojica su klupski bankovni račun oplemenili s četiri milijuna eura (dva milijuna eura jedan, dva milijuna eura drugi), da bi sada, prije početka nove sezone, ostvarili još dva izlazna transfera. Doduše, ni približno neće zaraditi kao kad su prethodno navedene igrače poslali na put s jednosmjernom kartom u Zagreb, odnosno New York, ali nešto će ipak 'kapnuti'.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sebastian Nebyla u Pulu je stigao prije godinu dana, ali je onda nakon samo pola godine, u potrazi za većom minutažom, svoje talente preselio u češki Jablonec. Igrao je dobro, rubrike pogoci i asistencije nisu ostale prazne, a shodno tome čelnici kluba odlučili su aktivirati pravo prvootkupa njegovog ugovora te ga trajno učiniti svojim igračem.

Osim Nebyle, još je jedan veznjak napustio Pulu, a to je Marko Cukon. Riječ je o talentiranom izdanku njihove škole nogometa i igraču kojeg je prije nekoliko godina na stolu imao poziv Hajduka, ali se on zahvalio na ponudi Splićana te je odlučio svoju nogometu 'školicu' odraditi do kraja u matičnom mu klubu. Igrač koji je prošlu sezonu u juniorima Istre 1961 na leđima nosio broj 10 sada je preselio u Radomlje, slovenskog prvoligaša gdje će lakše doći do prilike u seniorskom nogometu nego što bi to bio slučaj da je ostao u 'svojem klubu'. Sa slovenskim prvoligašem potpisao je dvogodišnji ugovor, a Puljani na njemu ipak neće ništa zaraditi budući da mu koncem prošle sezone istekao ugovor.

Podsjetimo, prije Nebyle i Cukona su se od dresa Istre 1961 oprostili Darwin Matheus te Frano Mlinar, a nakon četiri odlaska uskoro se očekuje i prvo pojačanje. Spominjala su se brojna imena, čak i neki igrači koji se mogu pohvaliti da su zaigrali u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, ali zasad još uvijek nema informacija koliko je taj posao blizu realizacije. No, najveći i najbolji poslovi nerijetko se odrade u velikoj tišini, stoga nas ne bi iznenadilo da jednog dana samo osvane objava 'službeno'. Ali, o tom potom. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Istra 1961HNLHrvatska nogometna ligaSebastian Nebyla

Ostale Vijesti