REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Dva lica Torina: Pjaca u pola sata igre zabio, Empoli na kraju skoro slavio (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.12.21. | 20:12

Srećom, nije riječ o ozljedi, Marko je napustio igru iz taktičkih razloga

Nastavlja se petnaesto kolo talijanske Serie A. Nakon jučerašnjih uzbuđenja diljem Čizme, za danas nam je ostalo popratiti zbivanja iz Torina gdje se u popodnevnom terminu istoimeni domaćin susreo s Empolijem, i kasnije, nepredvidivi Lazio protiv osrednjeg Udinesea. Prva utakmica dana je prvotno davala dojam da se igra na jedan gol, no onda se upalio neugodni Empoli koji je na krilima trenera Auelija Andreazzolija pronašao novu energiju nakon crvenog kartona u redovima Torina. Konačni rezultat 2:2

Iako smo ususret utakmici Torina i Empolija čitali kako su gosti u odličnom omjeru protiv današnjeg domaćina, situacija na travnjaku u prvom poluvremenu (barem do tridesete minute) je izgledala baš suprotno. Torino je dominirao, Empoli se branio, i to neuspješno. Kako drugačije objasniti činjenicu da je već u 15. minuti njegova ekipa vodila 2:0.

Pritisak je na početku jednostavno bio prejak. Empoli nije mogao izbaciti loptu iz svog šesnaesterca, napadački tercet (Pjaca, Praet, Sanabria) je okomito ulazio u međuprostor i tako razbijao defenzivnu formaciju gostiju. Već je u desetoj minuti bilo jasno kako to dugoročno ne može funkcionirati. Vicario je išao u kratko dodavanje prema braničima ispred sebe, Sanabria i Praet su pritisnuli metu, natjerali Luperta na pogrešku koju u nekoliko koraka iskorištava Pobega za lakih 1:0

Pet minuta kasnije, opet pogodak. Ovaj put nije bilo obrambenog previda, za sve je “kriv” naš Marko Pjaca koji je primio loptu na otprilike trideset metara od gola iskosa, krenuo prema sredini pritom izbjegavajući blok ispred sebe, samo da bi pronašao koridor u desnom kutu koji Vicario jednostavno ne može zaustaviti. Nakon ozljede i svih problema koji su ga pratili, povremeni reprezentativac se s ovim krasnim pogotkom opet upisao na mapu. 2:0 u najboljem mogućem trenutku.

Pokazalo se da je euforija na stadionu kratkoga vijeka. Iako je Torino imao 2:0 i sve u svojim nogama, jedan previd je otvorio utakmicu i opet ju odveo u neizvjesne vode. Desni bek Singo je krivo procjenio let jedne duge lopte što je gurnulo Pinamontija u dobru šansu za smanjenje vodstva. Singo je pokušao srušiti napadača žutim kartonom, no njegov start je nakon VAR provjere ipak označen kao start za izravni crveni karton.

Čim je Torino ostao beu jednog prvotimca, Jurić je nažalost povukao Pjacu iz igre i gurnuo stopera, ušao je Vojvoda. To mu nije pomoglo da se Empoli vrati u utakmicu, dapače. Henderson je ubacio korner, Romagnoli nadskočio letargične stopere Torina i lako poentirao za 2:1 i novu neizvjesnot na terenu. Iako je Empoli bio u podređenom položaju gotovo cijelu utakmicu, crveni karton i pogodak su doveli u pitanje hoće li Torino uopće pobijediti.

Odgovor je stigao u drugom dijelu. Već smo nakon nekoliko sekundi igre u nastavku vidjeli veliku šansu gostiju za izjednačenje, samo što je sreća spasila Milinkovića-Savića od novog šoka na vratima. Federico Di Francesco može žaliti za propuštenim, premda je nastavak drugog poluvremena iz minute u minutu budio nove sumnje u sposobnost desetorice u crvenim dresovima da zaustave očigledno nabrijani Empoli.

Momčad je nastavila forsirati centaršut u šesnaesterac kao glavno oružje za potpuni povratak u susret. Do zadnje četvrtine utakmice su ih izveli osam, no nije im bio potreban korner da izravnaju utakmicu na nulu i tako odvedu pitanje pobjednika u neizvjesnost do samoga kraja. Torino se povukao na svoju trećinu, predaleko su stajali od napadača, što je ekspresno kažnjeno. Luperta je ubacio a La Mantia nemilosrdno, u duhu prvog gola, gađa glavom u suprotni kut, a takvu loptu s određenom parabolom je jednostavno nemoguće obraniti.

Do kraja susreta nastavak pritiska gostiju koji ni u jednom trenu nisu odustali od ideje da je moguće preokrenuti ovu utakmicu do kraja. Ipak, za takvo što nije bilo snage. Torino se u potpunosti skoncentrirao na obrambene zadaće, zatvorio sve bočne prilaze i gledao na sat. Vrijeme je sporo curilo, ali nekako su preživjeli tih četiri minute nadoknade. Prije početka utakmice Torinu nije palo napamet tražiti remi, no nakon ovakve utakmice, 2:2 je pozitivan ishod.

Serie A, 15. kolo

Utorak

Fiorentina – Sampdoria 3:1

Atalanta – Venezia 4:0

Salernitana – Juventus 0:2

Verona - Cagliari 0:0

Srijeda

Bologna – Roma 1:0

Inter – Spezia 2:0

Genoa – Milan

Sassuolo - Napoli

Četvrtak

Torino – Empoli 2:2

Lazio - Udinese



Tagovi

TorinoEmpoliSerie A

Ostale Vijesti