Dungin izbor: Thiago Silva i Firmino out, dva 'Kineza' in, Kaku nitko ne dira

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 03.03.16. | 18:01

Carlos Dunga je još jednom iznenadio svojim izborom igrača.

Brazil 26. i 30. ožujka igra kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Protivnici su Urugvaj i Paragvaj, a za ovu akciju Dunga je pozvao 23 igrača među kojima nema ozlijeđenog Marcela, ali i zdravih Thiaga Silve i Roberta Firmina. S druge strane, u reprezentaciji će biti dva igrača koja su ove zime otišla u Kinu – stoper Gil te veznjak Renato Augusto.

„Što se njih dvojice tiče, riječ je o dvojici najboljih nogometaša u prethodnom prvenstvu Brazila. Igrali su dobro i za reprezentaciju i ne bi bilo pošteno da ih sada izbacim. Ako ne odigraju kvalitetno svi će reći da je to zato što su sada u Kini pa oni sami moraju biti spremni na kritike“, rekao je Dunga.

Inače, Brazil nakon 4 utakmice kvalifikacija ima 7 bodova te se nalazi na 3. mjestu južnoameričkih kvalifikacija.

Sastav Brazila za Urugvaj i Paragvaj:

Vratari: Alisson (Internacional), Diego Alves (Valencia), Marcelo Grohe (Gremio)

Obrana: David Luiz (PSG), Miranda (Inter), Gil (Shandong), Marquinhos (PSG), Danilo (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona), Filipe Luis (Atletico), Alex Sandro (Juventus)

Vezni red: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City), Renato Augusto (Beijing), Philippe Coutinho (Liverpool), Oscar (Chelsea), Lucas Lima (Santos), Willian (Chelsea), Kaka (Orlando City), Douglas Costa (Bayern)

Napad: Neymar (Barcelona), Hulk (Zenit), Ricardo Oliveira (Santos)

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijaDunga

Ostale Vijesti