Dunga objavio popis reprezentativaca za Copa America

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.05.15. | 18:04

Od 11. lipnja do 4. srpnja u Čileu se igra Copa America, a poznato je s kojim će sastavom Brazil sudjelovati na ovom natjecanju.

Upravo će na Copi Brazil pokušati isprati gorak okus kojeg je ostavio na Mundialu prošle godine u svojoj zemlji, a danas je njihov izbornik Dunga objavio i popis igrača na koje računa za to natjecanje.

I na popisu nekoliko iznenađenja – prije svih, na njemu nema Oscara (Chelsea), poziv nije dobio ni Hulk (Zenit), a mnogi smatraju da je na njemu trebalo biti mjesta i za Felipe Andersona (Lazio). Brazilske novinare najviše je zanimalo zašto nema Oscara koji je u Chelseaju imao jako dobru sezonu.

„On se ozlijedio na treningu Chelseaja. Razgovarao sa s Mourinhom i njihovim klupskim liječnikom koji su mi rekli da će mu biti potrebno puno više vremena za oporavak nego što smo prvotno mislili“, obrazložio je Dunga.

I dok nema Oscara, na popisu je Robinho.

„On je sada mnogo iskusniji igrač. Igra odlično u Santosu, sa stvari su se promijenila u odnosu na prethodno razdoblje. Robinho je sada mnogo odgovorniji nego je to bio kada je bio mlađi", izjavio je Dunga koji s ovim popisom napada Copa America:

Golmani: Jefferson (Botafogo), Diego Alves (Valencia), Marcelo Grohe (Grêmio)

Obrana: Fabinho (Monaco), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Chelsea), Danilo (Porto), David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Atletico de Madrid)

Veza: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City), Casemiro (Porto), Willian (Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool), Everton Ribeiro (Al-Ahli), Douglas Costa (Shakhtar Donetsk)

Napad: Neymar (Barcelona), Robinho (Santos), Roberto Firmino (Hoffenheim), Diego Tardelli (Shandong Luneng)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijaDunga

Ostale Vijesti