Duje Maretić više nije trener prvaka države iz 2020. i 2021.

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.02.23. | 18:04

Omiškom klubu donio je pet trofeja, od kojih dva prvaka Hrvatske

Splićanin Duje Maretić više nije trener Olmissuma, jednog od najboljih hrvatskih futsal klubova. Maretić je preuzeo Omišane u sezoni 2018./19., sa samo 26 godina, dok su Zeleno-plavi bili dio 2.HMNL Jug. U prvoj sezoni osvojio je regionalnu Drugu ligu, a onda i Kvalifikacije za ulazak u 1.HMNL.

U debitantskoj sezoni Olmissuma u 1.HMNL, Maretić je predvodio klub do naslova prvaka države i finala Kupa. Iduće sezone osvojio je trostruku krunu (prvenstvo, Kup i Superkup) te je uspješno predstavljao Hrvatsku u Ligi prvaka u futsalu. U prošloj sezoni stigao je do finala Kupa i polufinala prvenstva.

Maretić je ostavio Olmissum na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, s tri boda manje od vodećeg Novog Vremena kojeg su Omišani prije dva kola svladali u svojem Ribnjaku.

Priopćenje kluba prenosimo u cijelosti.

"Duje Maretić više nije trener MNK Olmissum!

S današnjim danom, sporazumnim raskidom uprave i trenera, završila je uspješna suradnja koja je trajala četiri i pol godine. Tada perspektivni dvadesetšestogodišnji splitski trener, prepoznat je i doveden za kormilo zeleno plavog broda da s njim na čelu uplovi u prvoligaško društvo. Kroz tu drugoligašku sezonu te dodatne kvalifikacije, a zatim i ljetni prijelazni rok, brzopotezno smo posložili kockice, tako da smo već prvu prvoligašku sezonu iznenadili i osvojili vrh. Dogodine smo obranili naslov te uspješno odigrali domaću skupinu Lige prvaka, ušavši u Elitnu rundu među 16 najboljih, a i tamo u Portugalu odigrali zapaženu ulogu.

Koliko je Duje donio trofeja i medalja u vitrine Olmissuma, već znate, ali evo još jednom kronološki podsjetnik:

2018/19 PRVACI 2. lige (jug) i kvalifikacija za 1. hrvatske ligu

2019/20 FINALISTI Kupa Hrvatske

2019/20 PRVACI 1. hrvatske lige

2020/21 OSVAJAČI Superkupa Hrvatske

2020/21 OSVAJAČI Kupa Hrvatske

2020/21 PRVACI 1. hrvatske lige

2021/22 FINALISTI Kupa Hrvatske

Uz sav značaj koji pripada Duji kao trofejnom treneru, također je važan njegov udio i u izgradnji temelja Olmissuma do razine po kojoj je zeleno plavi klub postao prepoznatljiv. Stoga, Duje, i ovim putem veliko HVALA na svemu!", proučili su Omišani.

Tko će voditi Olmissum u prvenstvenoj utakmici protiv Torcide u subotu još nije poznato.

Maretić, pak, karijeru nastavlja kao izbornik hrvatske U21 reprezentacije i pomoćnik Duji Maretiću, izborniku A selekcije.


Tagovi

FutsalMNK OlmissumOlmissumPrva HMNL1.HMNL

Ostale Vijesti