Marius Becker/DPA/PIXSELL
Marius Becker/DPA/PIXSELL

Duje Čop izbačen u drugu momčad, na kraju sezone odlazi iz kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 15:25

Nekadašnji napadač Dinama i Hajduka već neko vrijeme nije u planovima trenera.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske 31-godišnji Duje Čop po svemu sudeći je završio svoju epizodu u belgijskom Standardu.

Čop je ušao u zadnju godinu ugovora, ali trener Mbaye Leyeju na njega ne računa od početka siječnja, a sad je strateg napravio korak dalje te je bivšeg napadača Hajduka i Dinama zajedno s još dvojicom dosadašnjih prvotimaca, Laurent Jansom i Jean François Gilletom, prebacio u drugu momčad čime im je dao do znanja kako na ljeto mogu tražiti novu destinaciju.

Luksemburški branič Laurent u klub je stigao na početku sezone, ali se nije uspio izboriti za produženje suradnje, dok vratar Gillet novi ugovor neće dobiti zbog starosti.

Čop je u Liege stigao u ljeto 2017. godine te je za Standard upisao 61 nastup u kojima je zabio devet golova. Jednu godinu je proveo na posudbi u Valladolidu, ali Španjolce nije uspio uvjeriti da ga otkupe.

Na početku ove sezone nešto je i igrao, ali su problemi počeli već u listopadu te je minute dobivao na kapaljku, da bi posljednji susret odigrao 11. siječnja protiv Beverena u kojem mu je trener Leyej dao posljednjih 15 minuta.

Čop je prve nogometne korake napravio u Hajduku, od kud s 18 godina odlazi u portugalski National. No već sljedeće sezone se vraća na Poljud gdje se zadržao dvije sezone prije prelaska na susjedni Park mladeži u redove RNK Splita. U ljeto 2012. godine u besplatnom transferu pojačava Dinamo, koji ga nakon tri sezone šalje prvo na posudbu u Cagliari, nakon čega ga Talijani otkupljuju za 2,5 milijuna eura. Na Čizmi se ispočetka nije najbolje snašao pa su uslijedile posudbe u španjolske klubove Malagu i Sporting Gijon, da bi u ljeto 2017. godine potpisao za Standard u transferu vrijednom 3,5 milijuna eura.


Tagovi

Duje ČopStandard Liege

Ostale Vijesti