Foto: HNK Rijeka
Foto: HNK Rijeka

Druga pobjeda u dva dana: 'Momci u crnom' razbili Rogošku, poentirala tri nova pojačanja!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 22:00

Kombinirani sastav Rijeke se poigrao s novim slovenskim prvoligašem.

Na sjajan, skoro pa najbolji mogući način, nogometaši Rijeke zaključili su pripremni period prije početka nove sezone. U prvoj generalci, onoj protiv Slaven Belupa, Jakirovićeva momčad slavila je rezultatom 2-1, da bi onda dan kasnije na istom mjestu, ali ovog puta protiv Rogoške, u 'drugoj generalci' s 4-0 slavila protiv Rogoške.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

Jakirović ima razloga za zadovoljstvo, ali imaju ga i Darko Raić Sudar te Antonini Čulina koji su, izgleda, pogodili s pojačanjima. Prvi pogodak postigao je Selahi, da bi se onda u nastavku u listu strijelaca upisala ovoljetna pojačanja Rijeke – Franjo Ivanović, Marco Pašalić te Toni Fruk.

U prvom poluvremenu je Rijeka bila bolja baš za taj jedan pogodak kojeg je postigao albanski veznjak (na asistenciju Libera) koji je, prema informacijama bliskih klubu, blizu tome da uskoro zgotovi transfer.

Pašalić je također u prvih 45 u nekoliko navrata pokazao kvalitetu, ali Riječani su s minimalnom prednošću otišli na predah.

U nastavku, rapsodija Bijelih! Prvo je Ivanović s bijele točke u 62. zabio za 2-0, da bi onda Pašalić u 66. minuti s istog mjesta postigao svoj prvi pogodak pred riječkom publikom.

Točku na i stavio je Fruk majstorskim pogotkom u 75. minuti. . Ilinković je odlično odigrao loptu u prostor, a krilni napadač Rijeke je majstorski potkopao i prebacio vratara Rogaške kako bi se kompletirao poker pogodaka Bijelih.

Rijeka sezonu otvara za sedam dana kad im na Rujevicu stiže novi prvoligaš Rudeš.

 

Rijeka – Rogaška 4-0

Strijelci: 1-0 Selahi (11.), 2-0 Ivanović (62.-11m), 3:0 Pašalić (66. – 11m.), 4:0 Fruk (75.).

Stadion: Rujevica, gledatelja: 500

Glavni sudac: Marin Rožman

Rijeka: Zlomislić - Smolčić Galešić, Radeljić, Čabraja – Lepinjica Liber, Selahi - Pašalić, Ivanović, Grgić. Još su igrali: Todorović, Vukčević, Krešić, Gajzler, Fruk, Ilinković, Bogojević, Agić. Trener: Sergej Jakirović

Rogoška: Baždarić, Kurtović, Mihelić, Pirtovšek, Braut, Majcenović, Majcen, Korošec, Benedičić, Marciu, Gradišar. Još su igrali: Vodišek, Lorber, Lampreht, Sim Thalisson, Pavlović, Kantužar, Križan, Haljeta, Satchwell, Miljanić. Trener: Oskar Drobne

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti