Drožđek golčinom srušio Osijek i dao Lokomotivi da sama odlučuje od drugom mjestu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 20:47

Osječani su napravili veliki kiks na gostovanju koji bi ih lako mogao koštati mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Nogometaši Osijeka napravili su ogroman kiks koji bi ih lako mogao koštati drugog mjesta i plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka. U 35., pretposljednjem kolu Prve HNL izgubili su na gostovanju kod Varaždina rezultatom 1:0 i tako prepustili Lokomotivi da sama odlučuje o drugom mjestu jer imaju bod manje i utakmicu manje, a u posljednjem kolu gledat ćemo izravan okršaj za drugo mjesto ove dvije momčadi.

Momci Ivice Kuleševića igrali su ispod razine sovjih predstava nakon povratka s pauze uzrokovane pandemijom. Jedino vrijedno spomena što se gostujuće momčadi tiče vidjeli smo u devetoj minuti kada je najbolji strijelac lige Mirko Marić s nekoliko metara nevjerojatno promašio prazan gol.

Dosta su se mučili Osječani da dođu do prilike za gol, dok s druge strane momčad Samira Toplaka rijetko je dolazila do prilike.

Upravo iz tog razloga pravi je šok za Osijek bio fantastičan pogodak Domagoja Drožđeka u 42. minuti. Jedan od najboljih igrača domaće momčadi „ispalio“ je pravu bombu s tridesetak metara udaljenost, a iako se bacio za njom vratar Ivica Ivušić nije uspio obraniti njegov pokušaj.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.263%;"><iframe src="https://streamable.com/e/rv617u" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Drožđek je tako zabio svoj osmi gol sezone, a nakon Slavena, Gorice i Hajduka (dva gola), srušio je i Osječane.

Slavonci su bili poprilično grogirani nakon primljenog gola, a situaciju je mogao pogoršati Obregon samo dvije minute kasnije kada je s peterca pogodio gredu.

Srećom po goste, do odmora nisu primili više nijedan gol, a u nastavku su započelu potpunu opsadu domaćeg vratara Ivana Nevistića koji je imao nekoliko odličnih obrana. Nizale su se prilike Marića i Antonija Mancea, ali Nevistić je zaključao svoja vrata. Kasnije su pokšuavali i Ndockyt, kao i Bočkaj s distance, ali rezultat se više nije mijenjao te su Toplakovi momci tako nanijeli ogroman udarac ambicijama Osječana.

Lokomotiva u nedjelju (18:55) igra protiv Gorice u Kranjčevićevoj, a konačan rasplet gledat ćemo 25. srpnja, sljedeće subote u 21 sat u Gradskom vrtu kada ćemo gledati izravan dvoboj Lokosa i Osječana za drugu poziciju i mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

(Foto: Marko Prpić/Pixsell)


Tagovi

NK VaraždinDomagoj Drožđek

Ostale Vijesti