Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Driblajte, Plavi! CIES potvrdio: Dinamo ima najviše uspješnih driblinga na svijetu!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 29.04.24. | 16:00

Istraživanje su proveli u suradnji s Wyscoutom, a Plavi su se našli na vrhu ostavivši iza sebe PSV, Bayern, Feyenoord i Crvenu zvezdu.

Međunarodni centar za sportske studije, poznatiji pod kraticom CIES, objavio je rezultate najnovije provedene studije u kojoj su proučavali statistiku uspješnih driblinga na uzorku od 74 nogometnih prvenstava iz svih dijelova svijeta. Na vrhu provedenog istraživanja CIES-a nalazi se Dinamo čiji igrači imaju naviše uspješnih driblinga po utakmici. Jakirovićeve trupe tako u prosjeku po dvoboju imaju 22 uspješna driblinga, a taj podatak svakako je vrijedan hvale.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na drugom mjestu nalazi se nizozemski PSV iz Eindhovena čiji nogometaši imaju 21.5 uspješnih driblinga po utakmici, a slijedi treći Bayern s 20.9 uspješnih driblinga po utakmici, četvrti Feyenoord (20.8) te peta Crvena zvezda (20.2).

Dinamo je u posljednjih 10 utakmica upisao devet pobjeda i jedan poraz, a osim dobre forme trenera Jakirovića može veseliti i lucidnost u igri njegovih igrača koji driblaju više od bilo koga na svijetu. Možda ovaj statistički podatak nije nešto od krucijalne važnosti, ali sigurno će razveseliti svakog navijača Plavih. I dati im 22 razloga više da svoje miljenike dođu pogledati uživo svaki put kad to mogu!



Tagovi

CIESDinamo ZagrebHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti