Vjeran Zganec Rogulja/ PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/ PIXSELL

Drama u Koprivnici: Utakmicu obilježio prekid, Hajduk imao vodstvo, Slaven preokrenuo sve u drugom dijelu

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 12.11.22. | 19:40

Puno se toga događalo danas na travnjaku stadionu u Koprivnici

Teško je za prepričati ono što se događalo danas u Koprivnici u 17. kolu HNL-a na utakmici između Slaven Belupa i Hajduka koja je završila rezultatom 2:2. Bit će ovaj susret tema razgovora narednih dana, a obilježili su ga vodstvo Hajduka, prekid utakmice, povratak Slaven Belupa u drugom poluvremenu, sudačke odluke koje će analizirati sudačka komisija i na kraju remi.

Utakmicu u Koprivnici obilježila je užarena situacija u 35. minuti kad je sudac Ante Čulina odlučio prekinuti privremeno susret. Zaiskrilo je tad između Marka Livaje i Vinka Solde, a njihov sukob počeo je par minuta ranije. U jednom duelu došlo je do naguravanja Livaje i Solde, a napadač Hajduka je dobio žuti karton. Nije dugo prošlo od nove situacije. Jedna lopta je išla prema Soldi, a Livaja je potrčao prema njemu u pokušaju da ga blokira u dodavanju. Kad je stigao do Solde okrenuo se leđima i došlo je do blagog kontakta, a igrači Slaven Belupa tražili su drugi žuti za napadača Hajduka. Palo je opet verbalno čašćenje, sudac Čulina je smirivao igrače, a za to vrijeme poletio je predmet s tribina gdje se nalazila Torcida i pogodio pomoćnog suca Marića u glavu. U tom trenutku utakmica je prekinuta, a sudac Čulina je pokazao svima prema svlačionici. Prekid je trajao 20-ak minuta, a u jednom trenutku je gostujuće navijače smirivao i Livaja. Vratili su se igrači igri nakon ovog incidenta, a Čulina nije puno dužio. Nadoknadio je dio propuštenog vremena i pokazao tek minutu sudačke nadoknade te poslao igrače na hlađenje.

Sve je počelo idealno za Hajduk koji je dominirao do prekida. Već u 12. minuti stigli su gosti do vodstva sjajnim golom Filipa Krovinovića. Oduzeo je loptu u duelu Bosecu, namjestio na udarac s 25 metara i pogodio u sami kut Čovićevog gola za 0:1.

Još bolje za Hajduk bilo je u 28. minuti. Odigrali su lijepu akciju, Sahiti je probio na desnoj strani i centrirao u sredinu, a tamo se našao sam mladi Rokas Pukštas koji je pogodio glavom za 0:2.

Ubrzo nakon toga se dogodio spomenuti incident. Nakon odmora i hlađenja Zoran Zekić odlučio se na ofenzivniji pristup i ubacio na travnjak svoje udarne igle Krstanovića, Kvržića i Crnca, a na klupi ostavio Branštetera, Christopoulosa i Mioča.

Isplatilo se to Zekiću ubrzo. Već u 51. minuti smanjili su vodstvo Hajduka kad je Kvržić probio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, predriblao Melnjaka i ubacio u sredinu gdje su stoperi Hajduka zaboravili na Hoxhu koji je glavom zabio za 1:2.

Probudili su se Slavenaši još više nakon gola i krenuli dosta ofenzivnije, a to im se ubrzo ponovno isplatilo. Simić je u 56. minuti krenuo izbiti loptu ispred Crnca, uspio u tome, onda ga je nagazio i dobio žuti karton, a Slaven Belupo jedanaesterac za 2:2. Bila je to prilika koju najviše voli iskoristiti Ivan Krstanović i odradio ju je rutinski te vratio utakmicu u egal.

U 79. minuti Hajduk je ostao s igračem manje kad je Čulina pokazao drugi žuti karton Sahitiju. Dogodilo se to kad je Slaven Belupo imao kontru tri na dva, a Sahiti dirao rukom loptu. Pustio je prvo Čulina prednost za kontru od koje nije bilo ništa na kraju, a potom i crveni karton Sahitiju.

U sudačkoj nadoknadi situacija oko koje će biti rasprave i na Sudačkoj komisiji. Igrala se treća minuta nadoknade kad je Žuljević pao nakon duela s Krovinovićem. Prvo se malo zapetljao, a onda kad mu se Krovinović približio pao na vrhu kaznenog prostora. Sudac je odmah pokazao na bijelu točku, ali nakon što se oglasio VAR promijenio je odluku. Slobodni udarac završio je u živom zidu, a to je bila i posljednja prilika na ovoj blago rečeno dramatičnoj utakmici.

Stadion: Gradski stadion, Koprivnica Gledatelja: 2000

Sudac: Ante Čulina (Zagreb) pomoćnici: Anto Marić (Zagreb), Dario Kolarević (Zagreb), četvrti sudac: Ante Čuljak (Zagreb) VAR: Zdenko Lovrić (Zagreb), AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci)

Strijelci: Filip Krovinović (12.) 0:1, Rokas Pukštas (28., Emir Sahiti) 0:2, Arber Hoxha (51., Kvržić) 1:2, Ivan Krstanović (58. - 11m)

Žuti kartoni: Antonio Bosec, Tomislav Božić (Slaven Belupo); Marko Livaja, Stefan Simić, Emir Sahiti (Hajduk)

Crveni karton: Emir Sahiti (Hajduk)

Slaven Belupo (3-4-2-1): Čović –Zidrum, Božić, Christopoulos(od 46. Crnac) – Bosec, Mioč(od 46. Kvržić), Jambor(od 71. Kocijan), Soldo – Mudražija, Hoxha - Branšteter (od 46. Krstanović)

Hajduk (4-3-3): Sentić – Mikanović, Awaziem, Simić(od 86. Prpić), Melnjak – Pukštas(od 62. Fossati), Grgić(od 86. Biuk), Krovinović – Sahiti, Livaja, Čolina (od 46. Mlakar).



Ostale Vijesti