Facebook
Facebook

Drama u 2. NL: Sesvete s igračem manje kreirale veliki preokret i stigle do naslova prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.06.23. | 19:29

Uzbudljiva utakmica u Čepinu.

Sesvete su prvak Druge nogometne lige. Rasplet je to izuzetno dramatičnog zadnjeg kola u kojem su Sesvete na gostovanju pobijedile Zrinski iz Jurjevca s 2-1 i time ih prestigli na ljestvici. Domaćini su u ovaj susret ušli s bodom prednosti nad današnjim rivalom, imali su i vodstvo nakon prvog poluvremena te igrača više. Ali, sve su prosuli u nastavku, točnije Sesvete su boljom igrom kreirale veliki preokret i stigle do pobjede, naslova prvaka i promocije u Prvu nogometnu ligu. Zrinski će, pak, kao drugoplasirana momčad 2. NL razigravati s pretposljednjom iz Prve NL - Kustošijom, tako da ih čeka još jedna prilika za proboj u viši rang.

Na prvo uzbuđenje čekali smo niti minutu. Gosti su imali veliku priliku da praktički u prvom napadu šokiraju domaćine. Abramović se sjurio prema golu, ali Stanić brani zicer. Uvodnih nekoliko minuta proteklo je u velikoj dominaciji Sesvećana, koji su još dva puta zaprijetili preko Topića i Abramovića, no Stanić fenomenalno brani i te udarce.

Zrinski je konačno uzvratio u 16. minuti. Lozić se lijepo okrenuo i izborio za udarac, no obrana je odradila svoje i blokirala.

Potom je uslijedilo 15 minuta mirnije igre, a prekinuo ga je dobar pokušaj Ivana Jajala, mlađeg brata bivšeg hrvatskog i BiH reprezentativca Mate. Jajalo je tukao iz slobodnog udarca, ali Ilinčić je to lijepo obranio.

U 36. minuti, Zrinski je poveo. Nakon duela Šuarta i Horvata u kaznenom prostoru, sudac utakmice Patrik Kolarić pokazao je na bijelu točku, dok je Šuarta „nagradio” žutim kartonom. Odgovornost je preuzeo Mario Tadić i poslao golmana u jednu stranu, a loptu po sredini gola.

Do kraja poluvremena nismo vidjeli nijednu ozbiljniju prigodu, ali je u sudačkoj nadoknadi Dominik Šuart neoreznim prekršajem zaradio drugu javnu opomenu, odnosno crveni karton te su Sesvete tik pred odlazak na veliki odmor ostale s desetoricom na terenu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

U nastavak susreta Sesvete su ušle s rezultatskim zaostatkom, igračem manje, a trebala im je pobjeda kako bi preskočili Zrinski i osvojili prvo mjesto. I krenuli su vrlo odlučno u nastavak, usprkos igraču manje na terenu. Topić je dva puta opasno zaprijetio, prvi pokušaj brani Stanić, dok drugi šalje visoko iznad gola.

Do zasluženog izjednačenja Sesvete su stigle u 66. minuti. Marko Guja je probio po lijevoj strani, a njegov centaršut u mrežu posprema Fran Čuljak.

Nastavili su gosti s pritiskom, izjednačujući gol kao da im je dao dodatan poticaj, a nagrada je stigla vrlo brzo. U 79. minuti Sesvećani su kreirali potpuni preokret. Nakon gužve u 16-ercu, najbolje se snašao Nino Vukasović i zabio za 1-2.

Nakon pretrpljenog šoka, domaćini su bacili sve karte u napad. Trener Antun Labak u igru je uveo Hajnala i Krešića, no stihijski su to bili pokušaji. Do kraja utakmice Sesvete su bez većih problema sačuvale stečenu prednost i upisale tri boda vrijedna naslova prvaka. Erupcija slavlja gostiju počela je čim je Patrik Kolarić označio kraj utakmice, dok su domaći navijači uz ponešto negodovanja ispratili svoju momčad.

Na koncu, potpuno zaslužena pobjeda Sesveta, koje su imale dvostruko više udaraca u okvir (3-6), dok je omjer udaraca bio 11-6 u korist pobjednika. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Druga NLDruga nogometna ligaSesvete

Ostale Vijesti