Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Došao Bjelica, odzvonila 'petarda'! Probudili se Petković i Baturina, dan iz snova španjolskog stopera

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 28.09.24. | 21:52

U svojem povratničkom debiju na Dinamovoj klupi Nenad Bjelica dobio je sve što je htio. Njegova momčad slavila je 5-1 protiv Lokomotive, prekinula crni niz i najavila bolje dane. A pogotovo dvojica ključnih igrača

Uvjerljivih 5-1! Uz dvije grede, još nekoliko prilika i malo toga što je Dinamo ponudio Lokomotivi. Tako je izgledao povratnički debi Nenada Bjelice na Dinamovoj klupi, da ga je sam crtao, vjerojatno ga ne bi tako dobro nacrtao! Kad je službeni spiker prozvao Nenada Bjelicu, veći dio maksimirskih tribina zapljeskao je novom, starom Dinamovom treneru. I time dao odgovor na pitanje kako će Dinamovi navijači dočekati Bjelicu. Jer, podijeljen je bio modri puk zadnjih dana oko te teme, ima onih, koji nisu baš aklamacijom dočekali tu klupsku odluku. No, sad je jasno da će Bjelica sigurno imati podršku tribina i da većina 'dinamovaca' vjeruje da će vratiti Dinamu pobjednički mentalitet. Ako je prva utakmica neki lakmus, onda Dinamu ipak slijede bolji dani.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bjelica je malo iznenadio sastavom. Dok se u obrani odlučio za logično rješenje pa zbog izostanka Theophilea i Mmaeea šansu dao Bernaueru i Torrenteu, odlučio je Ademija nadrediti Sučiću, a Hoxhu Pjaci, koji je prije utakmice dobio prigodni dres s brojem 100. Naime, one tužne večeri u Münchenu upisao je svoj jubilarni nastup za Modre. Kako je izgledao Dinamo na Bjeličinoj premijeri? Bilo je najvažnije pobijediti, a Dinamo to napravio bez previše stresa i uvjerljivo. Definitivno, Dinamovi su se igrači trgnuli, uvidjeli da je vrag odnio šalu, bilo je u igri više energije, ambicije, kontrole i odgovornosti, na kraju i efikasnosti, nisu Modri previše toga darovali Lokomotivi. Može se reći da je Bjeličin dolazak izazvao, što se kaže, pozitivan šok. Krenuli su po pobjedu od prve minute, već u četvrtoj Cordoba je bio prenizak na Baturinin ubačaj, glavom je pucao preko gola. No, u 13. minuti Dinamo je poveo. Ristovski je ubacio, Baturina sjajno natrčao i iz prve pospremio loptu u mrežu. To je njegov prvi pogodak ove sezone, dugo ga je čekao, napokon je zabio! Dobra je to vijest za Bjelicu, ako je ovo naznaka Baturinina izlaska iz krize, onda je to pravi trenutak. Odigrao je i nakon pogotka Baturina dobru utakmicu, sudjelovao u obrambenim zadacima, oko je čega dosad primao najviše zamjerki.

No, nije samo Baturina dobra vijest s ove utakmice, odličnu je utakmicu, vjerojatno najbolju ove sezone odigrao Bruno Petković. Nije 'davio' loptu i težio nepotrebnim driblinzima, već je imao brža i opasnija rješenja. A u 34.minuti zabio je i prekrasan pogodak iz slobodnog udarca. S više od 20 metara pogodio je rašlje, Šubarić nije imao šanse! Lokomotiva nije uspjela do poluvremena zaprijetiti, najopasniji je po Nevistića bio njegov branič Maxime Bernauer, čija su rješenja, a pogotovo njihova realizacija, ponekad nevjerojatni. Jednom je tako napucao loptu u zrak i praktički poklonio suparniku priliku da ozbiljnije ugrozi vrata, a drugi je put napucao Mišića i, opet, odbijanac je završio u Lokomotivinim nogama na 20 metara od Nevistića. Prečesto se takvi gafovi događaju Francuzu da bi bilo slučajno...

Početak nastavka donio je i treći pogodak, svoje prste u njemu opet je imao Petković. Pierre-Gabriel ga je proigrao, a Petković je preskočio loptu, prevario time obranu. Ademi je utrčao iz drugog plana, njegov udarac skinuo je Šubarić. Ali je Dinamov kapetan odbijanac glavom pospremio u mrežu. Već nakon 50 minuta imao je Dinamo sigurno vodstvo, koje je, doduše, ubrzo smanjio 'dinamovac' na posudbi Luka Vrbančić. Pokraj neopreznog Torrentea lijepo je pogodio suprotan kut, pogodak, naravno, nije proslavio.

A onda je opet Dinamo prijetio. Raspoloženi Petković pogodio je gredu i definitivno najavio da se vraća u formu. Pogodak koji je zabio bio mu je četvrti u zadnjih pet utakmica (Rijeka, Bayern, Slaven Belupo, Lokomotiva), ne računajući kup dvoboj protiv Banjola, u kojemu je ušao tek pred kraj susreta. Gredu je u samoj završnici pogodio i Marko Rog, a u prvoj minuti nadoknade svoj je prvijenac zabio Raul Torrente, pa još jedan! Dva gola stopera, koji je do jučer bio u drugom planu, na kraju, uvjerljivih 5-1! To su mu i prvi pogoci u karijeri u službenim, natjecateljskim utakmicama. Ukratko, došao je Bjelica, probudio se Petković, trgnuo Baturina, a Dinamo, valjda, zaustavio krizu! I vratio se pobjedama. Modri Monaco u srijedu u Ligi prvaka dočekuju ipak u boljem raspoloženju, iako, naravno, bit će to jedna sasvim drugačija utakmica i puno, puno teži test za Nenada Bjelicu i njegove igrače. No, u subotu je bilo važno pobijediti, pokazati određeni pomak u igri, Dinamo je to i ostvario na sjajan način.

Dinamo – Lokomotiva 5-1

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 8396 (izdanih ulaznica). Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Pomoćnici: Ivan Janić (Ilok) i Kruno Šarić (Županja). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).

DINAMO: Nevistić – Ristrovski, Bernauer, Torrente, Pierre-Gabriel – Ademi (od 63.Sučić), Mišić – Cordoba (od 72.Špikić), Baturina (od 72.Rog), Hoxha (od 63.Pjaca) – Petković (od 84.Kulenović). Trener: Nenad Bjelica.

LOKOMOTIVA: Šubarić – Boune (od 75.Vranjković), Karačić, Kolinger, Leovac (od 58.Pajač) – Fetai, Bošković (od 46.Antolić) – Vrbančić (od 80.Baždarić), Mudražija (od 58. Vuković), Goričan – Čop. Trener: Silvijo Čabraja.

Strijelci: 1-0 – Baturina (13., Ristovski), 2-0 – Petković (34.), 3-0 – Ademi (51.), 3-1 – Vrbančić (54., Goričan), 4-1 – Torrente (90.+1), 5-1 – Torrente (90.+4, Rog).

Žuti kartoni: Fetai.



Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaNenad BjelicaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti