DORH istražuje Hajduk zbog potencijalnog pokušaja namještanja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.10.19. | 13:00

Sud preuzeo istragu.

Ranije ove kalendarske godine, a krajem same nogometne sezone, dogodile su se određene stvari unutar splitskog Hajduka koji je izazvao vrhunac turbulencija na ljeto. Tadašnji voditelj Hajdukove akademije Krešimir Gojun iznio je nekoliko optužbi na račun sportskog direktora Saše Bjelanovića, vezano uz, navodno, namještanje utakmice protiv Šibenika.

Utakmica se odigrala 5. svinja, a druga momčad Hajduka igrala je protiv Šibenčana, kojima je trebala pobjeda kako bi izborili bolju poziciju u plasmanu za Prvu hrvatsku nogometnu ligu. Prema Gojunovim riječima, Bjelanović je tražio od svog šefa Akademije da „pomogne Šibeniku“ u promociji prema Prvoj HNL, na način da odmori važne igrače na toj utakmici.

Šef omladinskog pogona je, kako je napisao, to odbio jer se kosi s njegovim principima, nakon čega je dobio SMS poruku tim menadžera' B momčadi i njihova trenera Marija Despotovića, da se sportski direktor Bjelanović raspituje o sastavu za spornu utakmicu, a Depostović je upozorio Gojuna da jedan igrač druge momčadi spominje da bi bilo dobro pustiti utakmicu.

Nakon svega, Gojun o cjelokupnoj situaciji obavještava člana Nadzornog odbora Hajduka, Ninu Martinića, a svoj mail Gojun i završava sa zaključkom da je izjavu koju je dobio na potpis odbio potpisati jer je smatrao da se ne podudara s onim što je u mailu naveo te da bi i dalje želio nastaviti raditi svoj posao odgovorno, pošteno i profesionalno jer čast i ugled kluba moraju biti iznad svih, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

Nadzorni odbor Hajduka tada je obavio izvide, izvijestili su iz kluba, a prema njihovim tvrdnjama nije bilo ničega spornog. Sada je Općinsko državno odvjetništvo preuzelo istragu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

NK ŠibenikKrešimir GojunSaša Bjelanović

Ostale Vijesti