Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Dominik Livaković za Germanijak: "Neka niz potraje još dugo pa neka ga netko što prije sruši"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 10.10.21. | 08:36

Livaković i Ivušić srušili su Pletikosu i Runju po broju minuta bez primljenog gola na vratima Hrvatske. Do sada je bilo 575 minuta, nakon Larnace je 615 s nadom da će trajati još neko vrijeme

Rano je u subotu reprezentacija aterirala u Osijek u kojem će provesti vikend pa u ponedjeljak obračunati se sa Slovačkom na Gradskom vrtu. No, umoru nije bilo mjesta. Tri važna boda, doza samopouzdanja nakon odlične igre i jedan vrijedan rekord.

Livaković i Ivušić srušili su Pletikosu i Runju po broju minuta bez primljenog gola na vratima Hrvatske. Do sada je bilo 575 minuta, nakon Larnace je 615 s nadom da će trajati još neko vrijeme…

Znao sam za taj podatak, ali nisam se previše opterećivao. Rekordi postoje da bi se rušili. Ovo je moj rekord kao što je i od Ivušića, obrane koju smo imali ispred sebe u ovim utakmicama te svih ostalih reprezentativaca. Kamo sreće da potraje dugo, ali i da se sruši brzo”, javio se Dominik Livaković.

U petak nije imao previše posla. No, koncentracija je bila maksimalna. Jedan zalutali metak lako je mogao promijeniti sve. Imao je sjajnu intervenciju kada je istrčao pred Sotirioua. Iako je bilo zaleđe, Livi je bio na visini.

“Najteže su utakmice one u kojima su vam svi dali tri boda i prije nego ste krenuli s centra. A Cipar je tukao Sloveniju, uzeo bod Slovačkoj i sigurno im je motiv da nas ugroze bio do neba. Međutim, dobro smo ušli u utakmicu, od početka pokazali koje su nam namjere i krenuli u tom smjeru. Gol za vodstvo stigao je u idealno vrijeme da bi u završnici završili posao. Zaista smo sretni ovakvim raspletom i sada gledamo prema ponedjeljku i Slovačkoj”.

Ispred Livakovića bio je zid u kojem je dominirala mladost. Najstariji je bio Duje Ćaleta-Car sa svojih tek navršenih 25. Međutim, izostanak iskustva nije se osjetio. Sve što su imali za riješiti, bilo je rutinski.

“Godine su samo broj. Sosa, Gvardiol i Stanišić imaju iskustvo Bundeslige, Ćaleta-Car igra u Francuskoj. Svi su vrhunski momci i sjajni igrači. I zalog sjajne budućnosti naše reprezentacije. Sigurno treba vremena da se uigramo, ali mislim da smo na dobrom putu. Protiv Cipra je dobro funkcioniralo, nema razloga da tako ne bude i dalje”.

Tijekom vikenda bi se Gradski vrt trebao rasprodati. Vatreni su uvijek u Slavoniji imali veliku i sjajnu podršku, nakon ove četiri utakmice poslije Eura nema razloga da se to ne ponovi. A vjetar u leđa je potreban jer ispada da je Slovačka posljednja mina prije okršaja s Rusijom.

“Sigurno je da će podrška trebati, kao što ne sumnjam da će u Osijeku biti sjajna atmosfera. Uvijek je takva. No, mi se moramo koncentrirati na ono što nas čeka na travnjaku. Bacio sam pogled na statistiku utakmice Rusije i Slovačke i vidio da su gosti dominirali. Iznenadio sam se u kojoj je to mjeri bilo. To samo pokazuje da moramo biti pravi. Uvijek se protiv Hrvatske ide s velikim motivom i to je nešto s čim se znamo nositi”, reći će Livaković.

Do kraja kvalifikacija ostalo je još tri utakmice. Nakon Slovačke u Osijeku, putuje se na Maltu pa dočekuje Rusiju. S druge strane, glavni konkurenti za prvo mjesto i direktan odlazak na SP u Katar imaju kod kuće Cipar i dva gostovanja. Kod Slovenije i u Splitu

“Da vam iskreno kažem, bavimo se sami sobom. Sve je u našim rukama, ne ovisimo o rezultatima drugih i ako ćemo mi biti pravi i do kraja ostvariti ono što želimo, idemo na SP kao lider skupine. I to je jedino bitno. Nikakve kalkulacije me ne zanimaju. Prvo Slovačka, pa Malta i Rusija. To je jedini put”, zaključio je prvi vratar reprezentacije Hrvatske.



Tagovi

Dominik LivakovićHrvatska nogometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020

Ostale Vijesti