FIFA/Handout via REUTERS
FIFA/Handout via REUTERS

Domaće prvenstvo van domaćih terena: FIFA želi dopustiti utakmice na inozemnim terenima

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.05.24. | 16:15

Hoćemo li uskoro vidjeti Real Madrid-Barcelona Clasico u Miamiju ili Manchester City-Liverpool na Bliskom istoku ili možda Dinamo-Hajduk van Maksimira i Poljuda?

FIFA razmatra dopuštanje nacionalnim ligama da organiziraju utakmice prvenstva u inozemstvu. Vodeće tijelo svjetskog nogometa odlučilo je u srijedu osnovati radnu skupinu od 10 do 15 članova zaduženu za ispitivanje ideje i davanje preporuka u narednim mjesecima o ovoj temi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najveći europski klubovi redovito igraju unosne prijateljske utakmice diljem svijeta, poput Tottenhama i Newcastle Uniteda koji će se sljedeće srijede odigrati u Melbourneu, samo tri dana nakon završetka sezone Premier lige. Natjecanja poput Španjolskog superkupa, organiziranog posljednjih godina u Saudijskoj Arabiji već su krenula. No prvenstva su i dalje ostala pod kontrolom FIFA-inih propisa koji su zabranjivali njihovo održavanje izvan granica.

Prošlog mjeseca pravni izazov u Sjedinjenim Državama potaknuo je FIFA-u da preispita svoje dugogodišnje protivljenje. La Liga je već izjavila da želi igrati utakmice u Sjevernoj Americi od 2025. Bit će zanimljivo vidjeti koju će odluku donijeti. Zasigurno će ona utjecati više na najbogatije lige svijeta, ali tko zna, možda i hrvatske derbije ili natjecanja budemo vidjeli na nekim neuobičajenim lokacijama.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

FIFAHNL

Ostale Vijesti