Action Images/Molly Darlington
Action Images/Molly Darlington

Dok Englezi čekaju potpis Halilovića iz prikrajka vrebaju Talijani i Turci

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 14.05.21. | 13:07

Hoće li ponovno mijenjati sredinu baš kad mu je krenulo ili će ostati u Engleskoj?

Vic u igri koji je Alen Halilović pokazivao od malih nogu rijetko je viđen na hrvatskim travnjacima. Tepali su mu na razne načine od nazivanja ga 'hrvatskim Messijem' do najvećim talentom hrvatskog nogometa. Potencijal koji je imao Halilović nije nikada ostvaren i tome prethodio niz loših odluka u karijeri.

Činjenica je da takav talent nije promaknuo jednoj Barceloni koja ga je dovela u Kataloniju, ali taj potez u njegovoj karijeri nije se pokaza baš najboljim. Svaki kasniji transfer pokazat će se sve lošijim u karijeri mladog Hrvata da bi u konačnici proigrao u engleskom Championshipu. U surovoj ligi koja ne trpi mekušce Halilović se prometnuo kao jedan od najboljih igrača Birminghama, a ubrzo je postao i miljenik navijača.

Navijači zazivaju otvaranje tribina da bar jednom na djelu vide uživo svog novog junaka, a još više zazivaju novi ugovor Halilovića. Na St. Andrew stigao je kao slobodan igrač u studenom kada više nije ni imao nekih mogućnosti na tržištu. Tamo ga je dočekao još jedan bivši dinamovac Ivan Šunjić, a s Birminghamom je potpisao tada tek do kraja ove sezone.

Uprava je ponudil Haliloviću novi trogodišnji ugovor, ali lokalni mediji pišu da bi 24-godišnjak mogao dobiti unosnije ponude iz inozemstva.

„Sviđa mi se Halilović. Mislim da ga možemo još unaprijediti ako ostane. Jedne dobre pripreme prije sezone s nama bi mu značile da postane još bolji igrač. A koliko sam razumio, i on uživa ovdje. Preporučio sam klubu novi ugovor i da ga zadržimo. On nama donosi nešto nogometno potpuno drugačije. Takve igrače morate imati i truditi se zadržati ih. Ako želite da sijate vikendom, potrebni su vam nogometaši koji su dobri u prijemu lopte, koji idu naprijed i koji napadaju pravi prostor“, izjavio je Halilovićev trener Lee Bowyer prije tjedan dana.

I dok se čeka Halilovićeva odluka oko novog ugovora s Englezima u prikrajku vrebaju Talijani i Turci.

Naime, već ranije interes za Halilovića pokazala je Salernitana, u kojoj bi ga dočekao hrvatski stoper Luka Bogdan. Salernitana izborila je ulazak u Serie A, a priča o povratku u Italiju nakon neslavne epizode u Milanu mladom Halilović u može biti atraktivna zbog povezanosti Salernitane s Laziom. Naime, vlasnik kluba je isti Claudio Lotito koji je poznat po dovođenju neostvarenih talenata u Salernitanu pa poslije od njih napravi pojačanja za Lazio.

Kao druga zainteresirana strana javlja se turski prvoligaš Antalyaspor koji se bori za ostanak u Super Lig i čeka rasplet s Halilovićevim eventualnim potpisom za Engleze.

U svakom slučaju oba kluba su atraktivnija opcija za Halilovića, ali ostaje pitanje bi li bila opet greška tako brzo mijenjati sredinu baš kad mu je krenulo. Halilović je u posljednjih pet godina promijenio šest klubova. Prije Birminghama bio je pod ugovorom u Milanu koji ga je slao na posudbe u Standard Liege i Heerenveen. Prije toga je bio u njemačkom Hamburgeru i španjolskim klubovima Barceloni, Sporting Gijonu i Las Palmasu.


Tagovi

Alen HalilovićBirminghamBirmingham CityChampionshipengleskaSalernitanaAntalyaspor

Ostale Vijesti