Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Dok Dinamo 'kašlje' Durdov pogađa u rašlje

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.09.24. | 08:30

Jasno je odmah bilo o kakvom se talentu radi kad je srušio Josea Mourinha, a sad zaigrao s idolom Livajom koji mu je namjestio dva gola

Novi direktor nogometnih operacija François Vitali sad se uvjerio gdje je došao, u poljudski rasadnik talenata koji je oplemenio Gennaro Gattuso.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je apsolvirao Goricu, pobijedio 4-1 uz dva pogotka koja je zabio Bruno Durdov, 16-godišnji momak iz Kaštela, a dvije asistencije udijelio mu je Marko Livaja koji je također iz grada sa sedam sela koji se u međuvremenu proširio otkako su ga tako davno zvali.

Durdov je postao najmlađi Hajdukov strijelac u povijesti HNL-a, te odmah zabio ne jedan, nego dva gola i naravno bio sretan kada je davao izjavu nakon utakmice poslije koje ga je klupski oružar Miro Čolak odveo kući.

Pred momkom koji je po prvi put na pripremama bio kod Mislava Karoglana prošle zime u Umagu i bio strijelac, prvi put je nastupio prošle sezone kod Jure Ivankovića, a eksplodirao otkako je došao Gattuso, jer već je zabijao Fenerbahçeu kada u Grazu Joseu Mourinhu nije bilo ništa jasno, a prije toga u stilu Laminea Yamala Ruhu iz Lviva, te je već tada bilo jasno da se radi o velikom potencijalu.

Pomalo ga je Gattuso uvodio u momčad, šteta da nije više protiv Ružomberoka, jer mogao je 'poginuti' s njim, ali se zalomila takva utakmica, koja je bila prekretnica.

Ispali su Bijeli iz Europe, ali im sjajno ide u prvenstvu, na vrhu ljestvice su, neporaženi, a čeka ih Jadranski derbi iduće nedjelje s Rijekom.

Mladi Durdov je bio presretan nakon prvih golova u službenim utakmicama za seniore, a ispunio mu se san.

„Livaja je moj idol, bio mi je cilj s njim igrati. Sad sam to i doživio. Nadam se da će biti još ovakvih utakmica“, kazao je poslije magične noći, dva projektila ljevicom koja su Hajduk pogurala do pobjede.

On je mlad, posvećen nogometu, još razigran, išao je nakon pobjede ravno kući, nije poput svog idola imao vremena za slavlje.

I bolje je tako, drži se discipline koju je nametnuo Gattuso koji će u budućnosti Hajduku donijeti ozbiljan novac ukoliko Durdov nastavi ovako.

Ako se ovog ljeta spominjala Celta koja traži nasljednika Iaga Aspasa, pa je ostalo samo na interesu, bit će toga još, Durdov će bildati vrijednost koja može puno značiti za Hajduk.

Vidjet ćemo samo kako će se uklopiti u Vitalijevu politiku, a od talijanskog trenera koji je otkrio grumen zlata, može puno naučiti kako ostati na zemlji.

Zato je Gattuso i govorio prije i nakon utakmice da njemu godine nisu bitne, te da će igrati onaj koji zasluži, a on dva puta naciljao u rašlje.

Zaslužio je Durdov koji mora ponavljati ovakva izdanja, a vidjeli smo da može i rješavati utakmice uz pomoći starijih i iskusnijih kolega.

Kad je Hajduku pobjegao Martin Baturina, pa preko Splita završio u Dinamu, evo sada potencijalnog binga za Bijele, u igračkom i financijskom smislu.

Kako Dinamo 'kašlje', a s Rijekom Hajduk ima izravni obračun za sedam dana, neopterećen igranjem Europe, Gattuso može po svom nastaviti dalje. Kad je lansirao Durdova, možda će Durdov lansirati i njega do prvog naslova prvaka države u trenerskoj karijeri, uz Livaju i Ivana Rakitića koji puno znači za poljudsku momčad.

Nerado Gattuso govori o raspletu prvenstva, jer zaista je to još daleko, a Hajduk se 'opekao' prošle sezone, no dobija se dojam da se 'naljutio' još više nakon što je potjeran Nikola Kalinić te je odlučio za dišper napraviti nešto s Bijelima.

Dobio je u Maksimiru, slave ga navijači, Nadzorni odbor, predsjednik i direktor sportskih operacija ne mogu mu ništa dok ima ovakav rezultat...



Tagovi

Bruno DurdovGennaro GattusoMarko LivajaIvan RakitićFrançois VitaliMislav KaroglanJure IvankovićJose MourinhoCeltaIago AspasMartin BaturinaGNK DinamoHNK RijekaJadranski derbiHrvatska nogometna ligaHNK GoricaLamine Yamal

Ostale Vijesti