DIRLJIV OPROŠTAJ: Navijači Atletico Nacionala ispunili stadion u vrijeme nesuđenog finala! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.12.16. | 09:19

Dirljive, ali prekrasne scene iz Medellina...

„Sve što znam o moralnosti i obvezama muškarca dugujem nogometu“, navodno je nekoć davno kazao Albert Camus, čuveni francuski književnik i filozof, te dobitnik Nobelove nagrade.

Iako postoje neki upitnici oko autentičnosti te izjave, zapravo nije niti bitno. Ova rečenica govori puno i pogađa bit. Dokaz tome su i sinoćnje scene iz kolumbijskog grada Medellina.

Naime, stadion Atanasio Girardot trebao je u srijedu navečer biti domaćin prve utakmice finala Copa Sudamericane između domaćeg Atletico Nacionala i Chapecoensea. Nažalost, nesretne Brazilce zadesila je tragična sudbina...

Ipak, premda utakmice nije bilo, stadion je bio pun! Kolumbijski navijači došli su iskazati poštovanje žrtvama tragedije i svojim nesuđenim rivalima u finalu. Na tribinama ih se pojavilo 45 tisuća, po okolnim ulicama još toliko!

Igrači Nacionala okupili su se na centru igrališta, a Kolumbijci na tribinama pjevali su: „Neka se čuje, diljem svijeta, zauvijek ih pamtite, šampione Chapecoense“...

Na stadionu je bio i gradonačelnik Medellina Federico Gutierrez koji je pustio 71 bijelu golubicu kao simbol 71 žrtve tragedije.

„Nekad smo bili grad s najviše nasilja u svijetu i znamo što znače različitosti. Moramo biti ujedinjeni“, poručio je prvi čovjek Medellina.

Ovacijama je pozdravljeno svako izgovoreno ime žrtava, a na semaforu je svijetlilo „Vječni šampioni“. Podsjetimo, Atletico je odmah nakon nesreće zatražio od Južnoameričkog nogometnog saveza da Chapecoense bude upisan kao osvajač Cope Sudamericane za 2016. godinu.

Inače, istodobno je u Brazilu, u malom Chapecu, bila dupkom puna i Arena Conda. Tamo su se navijači, te preživjeli nogometaši Chapecoensea okupili također u znak sjećanja na svoje. Uživo su pratili prijenos iz Medellina, bilo je jako dirljivo, dovoljno je vidjeti fotografije...

 


Tagovi

ChapecoenseAtletico Nacional

Ostale Vijesti