Direktor Osijeka uvjerava: „Ako dobije državljanstvo, on može igrati za Vatrene“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.07.20. | 09:49

Slažete li se s njegovim mišljenjem?

Prvo je počelo tako što je upravo on bio najglasniji u prosvjedima nakon što je njegov Osijek poražen u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Lokomotive za što je, prema njegovom mišljenju, najzaslužniji glavni arbitar tog dvoboja Duje Strukan koji je pri rezultatu 1:1 propustio pokazati na bijelu točku nakon što je gostujućem 16-ercu srušen Marin Pilj.

Naime, spomenuti sudac je dva puta „oštetio“ Osijek.

Prvi put se to dogodilo u prvenstvenoj utakmici 32. kola 1.HNL kada je njegov Osijek svladao Rijeku rezultatom 1:0. Uoči početka drugog poluvremena Petrović je Strukanu dobacio da „sudi kao pi**a“ te mu je pritom i pokazao srednji prst, zbog čega je klub naknadno kažnjen s 2000 tisuća kuna te je suspendiran mjesec dana.

Drugi propust dogodio se u već spomenutoj utakmici 36. kola 1.HNL u kojoj je Osijek propustio osigurati 2. mjesto na prvenstvenoj tablici koje bi ih dogodine odvelo u kvalifikacije za Ligu prvaka.

„Opet smo oštećeni, gledali smo snimke i sve se jasno vidi. Penal (nakon starta na Pilja, nap. a.) je bio čist, ali nažalost bilo je za očekivati da nam se nešto ovako dogodi. Doista, ništa neočekivano da smo opet teško oštećeni. Sve je to već viđeni folklor kad je Osijek u pitanju. Pilj je udaren, penal je bio i to je činjenica. Nije nas iznenadilo što smo opet oštećeni“, rekao je nakon te utakmice Alen Petrović za 24 sata.

Spomenuti start na Pilju prokomentirao je i Mario Strahonja, nasljednik Matea Beusana u ulozi „oko sokolovo“:

„Ja mislim da je bio penal. Obrambeni je igrač pokušao doći ispred napadača u posjed lopte, nije uspio nego je sapleo igrača u predjelu buta i to je bilo za kazneni udarac. VAR se nije oglasio vjerojatno jer su se striktno držali uputa i pravila, u kojima piše da se ne smije uključivati i dati drugi šansu sucu ako nije jasna i očigledna pogreška“, istaknuo je Strahonja.

Budući da se sve te odluke ne mogu promijeniti, izgleda kako su se Osječani okrenuli nekim drugim stvarima.

Ovog ljeta jako je izgledan je odlazak Mirka Marića koji je navodno jako blizu odlasku u Rangers, a prava mala medijska bomba dogodila se jučer kada je Petrović jasno i glasno izjavio kako njegov klub želi dovesti Lovru Majera. Naravno, o tome ste imali prilike čitati na Germanijaku.

Nadalje, Osijek je prije nekoliko dana otkupio Ndockyta od Getafea, a ista stvar očekuje se u slučaju Igora Silve koji je pod ugovorom s Olympiacosom.

Navodno je Osijek za njega spreman ponuditi 500 tisuća eura, Grci traže duplo od ponuđenog, a konačni ishod mogli bismo dobiti u narednih nekoliko dana.

„Znate što, kad bude u potpunosti naš i kad se za njega ishodi putovnica, ubrzo će se nametnuti izborniku Zlatku Daliću kao legitiman kandidat za njegove Vatrene. Tvrdim, u ovom trenutku Silva je najbolji desni branič u HNL-u“, rekao je za SN direktor Osijeka.

Bilo kako bilo, ovog ljeta se očekuju mnogi dolasci i odlasci u redovima Osijeka. 22-godišnji Kongoanac je kupljen, Marić svakim danom sve bliže odlasku, upita sigurno ne nedostaje za Perom Bočkajem, Mihaelom Žaperom, Antom Majstorovićem… Zanimljivo, bez ikakve sumnje.

(foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

 


Tagovi

Alen PetrovićIgor Silva

Ostale Vijesti