REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

Dinamu sudi Šveđanin poznat po skandalu na Igrama!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 18.08.24. | 12:40

Sudio je i ranije Modrima u Europi, jednom i u Maksimiru, Dinamo je u tim utakmicama upisao remi i pobjedu

Glenn Nyberg, 35-godišnji Šveđanin i njegova ekipa sudit će Dinamu protiv Qarabaga u utorak u Maksimiru (21 sat). 'Sudac u usponu', koji je dijelio pravdu i na Europskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama u Parizu, već je dvaput sudio Modrima. I u tim su utakmicama Zagrepčani upisali pobjedu i remi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo je sudio dvoboj protiv ciparske Omonije, u srpnju 2021., Dinamo je tada u gostima slavio 1-0 golom Franjića i plasirao se u iduće pretkolo Lige prvaka. Samo četiri mjeseca kasnije došao je i u Maksimir, tada je arbitrirao u suretu protiv belgijskog Genta (1-1) u Europskoj ligi. Na Euru ove godine sudio je tri utakmice, Španjolska - Albanija, Ukrajina - Rumunjska i Francuska - Belgija. No, u fokus javnosti došao je na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon neviđenog skandala. Utakmicu Argentine i Maroka produžio je za više od 15 minuta, a u zadnjoj su minuti Argentinci su izjednačili na 2-2. Marokanski navijači su poludjeli, uletjeli u teren, igrači pobjegli u svlačionicu, kaos je trajao gotovo dva sata. A onda je odlukom VAR-a gol poništen i proglašena je pobjeda Maroka (2-1).

Ipak, očito mu UEFA i FIFA nisu zamjerile tu nesretnu epizodu, Nyberg je dobio priliku odmah suditi play-off Lige prvaka. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoQarabagLiga prvaka

Ostale Vijesti