REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Dinamu sudi debitant, ali Modri i Bjelica najviše pamte čovjeka iz VAR sobe!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 11:30

Njemačka postava arbitrirat će u dvoboju s Monacom, a posebna je priča VAR sudac, koji je dvaput bio nesretan za Dinamo

Harm Osmers, 39-godišnji Nijemac, bit će glavni sudac dvoboja Dinama i Monaca u drugom kolu Lige prvaka u srijedu u Maksimiru. Iako je već devet godina na međunarodnoj sceni, a u Bundesligi je već sudio najveće derbije, Osmersu će ovo biti debi u elitnom, klupskom natjecanju, dosad je sudio samo kvalifikacije Lige prvaka. Maksimir će tako Osmersu ostati u posebnom sjećanju, nadamo se da Dinamu taj mladi Nijemac neće ostati u ništa lošijoj uspomeni.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako, Modri ga ne pamte po dobrome. Nije on za to ništa kriv, ne može se reći da je ičime oštetio Dinamo, jednostavno, sudio je utakmicu u Solunu protiv PAOK-a, u kojoj su Dinamovi igrači primili pet komada, izgubili 5-1 i ispali iz Konferencijske lige. Bilo bi im, vjerojatno, lakše da su nakon tog debakla mogli secirati sudačke odluke, ali nisu za to imali podlogu. Valjda će drugi susret s njime ipak pamtiti po boljem ishodu. Sudio je Osmers i Nenadu Bjelici u Bundesligi, aktualni Dinamov trener tada na klupi Union Berlina, pobijedio je u toj utakmici Darmstadt 1-0. Osmers je bio i glavni arbitar u pobjedi Vatrenih u Portugalu (2-1) uoči Eura u Njemačkoj, a jednom je sudio i našoj U21 reprezentaciji, protiv Engleza na Euru (1-2) na Euru 2021.

Cijela će sudačka postava biti njemačka, logično, pomoćnici će biti sunarodnjaci Dominik Schaal i Stefan Lupp, a u VAR sobi Christian Dingert i Johann Pfeiffer. Upravo je Christian Dingert, čovjek iz VAR sobe ime, koje se u Maksimiru posebno pamti. Naime, taj je Nijemac bio već dvaput VAR na Ligi prvaka, oba puta odigrao je vrlo važnu ulogu. Da, on je bio u VAR sobi u onoj utakmici protiv Šahtara (3-3), kad su Modri primili dva pogotka u sudačkoj nadoknadi. Baš je Dingert pozvao Felixa Brycha da pogleda spornu situaciju i Theophileov prekršaj na Pjatovu, koji je doveo do kaznenog udarca za 3-3. Zapravo, prvo je Brych gledao prekršaj Đire, zbog kojega je dosudio kazneni udarac. Ta je odluka bila pogrešna, no Dingert je vidio KTC-ov nasrtaj na Šahtrova vratara i Brych je svejedno pokazao na bijelu točku. Ne možemo reći da nije bio u pravu...

Drugi put Dingert je bio VAR prije dvije godine protiv Salzburga, kad je glavni sudac Stieler poništio gol Petkovića, nakon kornera, pomalo neobjašnjivo. Tada se Dingert nije javio, gol je ostao poništen, a konačan rezultat bio je 1-1. Nijemci u Ligi prvaka, oba put uz Dingerta u VAR-u, nisu baš bili sretni Dinamu u Maksimiru. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoMonacoLiga prvaka

Ostale Vijesti