Dinamovi klinci dobili Chelsea u Engleskoj! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.12.16. | 09:12

Dinamu se smiješi prolaz u četvrtfinale ovog jakog natjecanja...

Osim u Drugoj HNL, Dinamova druga momčad ove sezone sudjeluje i u Premier League International Cupu, međunarodnom natjecanju koje se u organizaciji engleske lige igra treću godinu.

Dinamo je u skupini D sa Swanseajem, Chelseajem i Feyenoordom, a nakon remija 0:0 u Walesu, Modri su sinoć u 2. kolu slavili u Aldershotu protiv Chelseaja s 1:0. Jedini pogodak za veliki trijumf plavih nada zabio je Filip Mihaljević u 38. minuti.

Mario Cvitanović imao je na raspolaganju igrače druge momčadi, dok je kod londonskog kluba zaigrao i primjerice Marco van Ginkel, koji je osim za Chelsea u karijeri igrao i za Milan, te upisao šest nastupa za nizozemsku reprezentaciju.

Za Dinamo su nastupili: Horkaš – Morris, Uremović, Soldo, Čabraja – Muhar, Plantak – Lovren (od 90. Gogić), Olmo (od 90. Džijan), P. Mamić (od 62. Ivančić) – Mihaljević.

U drugoj utakmici Swansea je pobijedio Feyenoord, što znači da je Dinamu protiv otpisanih Nizozemaca otvoren put za prolaz dalje. Taj će se dvoboj igrati 20. prosinca u Stoke d'Albernonu, a sve utakmice igraju se na Otoku. Poslije dva kola Swansea i Dinamo imaju po četiri boda, Chelsea tri, a Feyenoord je bez bodova.

Inače, u ovom natjecanju sudjeluju U-23 momčadi Aston Ville, Chelseaja, Derby Countyja, Evertona, Leicestera, Liverpoola, Manchester Uniteda, Middlesbrougha, Norwicha, Readinga, Sunderlanda i Swanseaja. Tu su i inozemni sudionici Sparta Prag, Athletic Bilbao, Celtic, Dinamo, Porto, Feyenoord, Hertha, PSV, Benfica, Valencia, Villarreal i Wolfsburg.

Momčadi su podijeljene u šest skupina sa po četiri sudionika, a u četvrtfinale idu pobjednici grupa i dvije najbolje drugoplasirane momčadi.

Aktualni prvak je Villarreal. 

(Foto: Mark Sandom)


Tagovi

Dinamo IIChelsea U21Chelsea U23Premier League International Cup

Ostale Vijesti