Dinamova vrijednost drastično porasla, a Fenerova pala u odnosu na utakmicu na Maksimiru (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.11.18. | 10:04

Vrijednost je na strani Turaka, kvaliteta na strani Dinama.

U kadru turskog predstavnika Fenerbahčea, s kojim Dinamo danas igra za prvo mjesto u grupi, stoje neka zaista respektabilna imena. Islam Slimani, Andre Ayew, Roberto Soldado, Mathieu Valbuena, Mehmet Topal, Martin Škrtel, Roman Neustadter, Mauricio Isla, Diego Reyes, Volkan Demirel dokazali su se na globalnoj nogometnoj pozornici i kada bismo sudili Fener samo prema imenima „na papiru“, rekli bismo da bi istanbulski velikan mogao namučiti svaku momčad na svijetu.

> Beskompromisni Bjelica u svojem jubileju napada Fener u Turskoj (GRAFIKA)

Međutim, Fener je unatoč ulaganjima i tim slavnim „imenima“ u ovu sezonu ušao kriminalno. U prvenstvu se nakon 13. kola nalazi na 15. mjestu, sa svega 13 osvojenih bodova, jednim više od zone ispadanja. U kvalifikacijama za Ligu prvaka izgubio je od Benfice, a situaciju „spašava“ tek Europska liga u kojoj, doduše, još nije izborio prolazak u sljedeću fazu.

> Tri razloga zašto je Dinamu iznimno bitno osvojiti grupu Europske lige

Iza Fenera je jedna od najlošijih sezona u povijesti što je pomalo smiješno budući da imaju jednu od najskupljim momčadi svih vremena koja prema Transfermarktu vrijedi 90 milijuna eura. Najskuplji igrač ove momčadi je Slimani koji vrijedi 16 milijuna, a slijedi ga Ayew od 14, koji doduše večeras neće igrati zbog ozlijede.

> Odigraj Fenerbahče – Dinamo

Diego Reyes i Yassine Benzia vrijede po pet milijuna, a Fener ukupno ima 25 igrača koja prema Transfermarktu vrijede više od milijun eura.

S druge strane, vrijednost Dinama je 50,05 milijuna eura, gotovo duplo manja od vrijednosti Fenera, a Dinamo je u grupi za sada osvojio gotovo duplo više bodova i općenito ove sezone igra odlično. Najskuplji Dinamovac je Dani Olmo kojem je cijena narasla na 6.5 milijuna eura, slijede ga Kevin Theophille-Catherine i Arijan Ademi s 4.5 milijuna, a Plavi ukupno imaju 18 igrača u vrijednosti od najmanje milijun eura. No, treba napomenuti kako je ukupna vrijednost Dinama prilično narasla u odnosu na prvu utakmicu protiv Fenera koja se igrala 20. rujna na Maksimiru.

> Specijalna ponuda Fenerbahče - Dinamo

Tada je Dinamo vrijedio 38.6 milijuna eura, čak 12 manje nego sada, a Fener 91.45, odnosno milijun i pol više nego danas. Tko zna, možda do kraja ovosezonske Europske lige, Dinamo i preskoči Fener šoto se ove kategorije tiče…

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Andre AyewMathieu ValbuenaIslam SlimaniArijan AdemiKevin Theophile-CatherineDani Olmo

Ostale Vijesti