Dinamov preporoditelj trebao je preuzeti Hajduk: Zvao me predsjednik Kos

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.11.18. | 15:18

Trener Plavih otkrio detalje pregovora s Hajdukom.

Nakon što se prošle sezone u drugom dijelu prvenstva zagrebački Dinamo izrazito mučio u prvenstvu – iz Europe je davno već bio ispao – 'pedalu' je dobio trener Mario Cvitanović. Njegov nasljednik Nikola Jurčević zadržao se samo dva mjeseca te je na klupu Plavih doveden Nenad Bjelica.

Osječki je strateg potom dovršio posao svojih prethodnika i odveo klub iz Maksimirske do titule u prvenstvu i Kupu, ali pravi preporod došao je u novoj sezoni. Kao što je već svima poznato, Modri su nadomak plasmanu u knock-out fazu Europske lige, a potvrdu prolaza mogu ostvariti već za tjedan dana kada na Maksimiru dočekuju Spartak iz Trnave (dovoljan im je bod).

ODIGRAJ Dinamo – Spartak Trnava

Međutim, povijest je mogla biti kudikamo drugačije napisana da je 47-godišnji trener preuzeo klupu najvećeg rivala, Hajduka iz Splita. Da je to bilo lako moguće otkrio je sam Bjelica u intervjuu splitskom novinaru Zdravku Reiću u emisiji Istinom do gola.

„U vrijeme kad sam bio bez angažmana poslije odlaska iz Spezije, pozvao me predsjednik Hajduka Ivan Kos i ponudio mi klupu Bijelih. Bio sam jako zainteresiran za tu ponudu, koja je stigla odmah prvog dana kada je Kos imenovan za predsjednika“, rekao je trener Dinama i dodao koji je razlog zašto nije završio u Hajduku: „Međutim, ipak nisam postao trener Hajduka. Razlog? Nisu me htjeli“.

Nekadašnji trener Austrije iz Beča, Spezije i poljskog Lecha dodao je da su ga još nekoliko puta zvali na klupu Hajduka.

„Našao sam se s predsjednikom Hajduka u Zagrebu, on mi je kazao da mora odustati od svoje namjere. Istina, Kos me je zvao još dva puta i to najprije kad je smijenjen Pušnik, te drugi put kad je morao otići Carrillo. Međutim, ja sam tada imao ugovor s Lechom, nisam želio napustiti poljski klub. U to vrijeme me pozivao i Zdravko Mamić, njega sam također odbio zbog angažmana u Poljskoj. Mogao sam otići, nisam imao neku klauzulu koja bi me spriječila, ali ja nisam takav čovjek, prije svega poštujem dogovore, držim svoju riječ“, otkrio je Nenad Bjelica.

ODIGRAJ Osijek - Dinamo

Prije utakmice u 4. kolu Europske lige sa slovačkim klubom, Plave očekuje derbi kola u Prvoj HNL u rodnom gradu Bjelice, Osijeku, u Gradskom vrtu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Nenad BjelicaIvan Kos

Ostale Vijesti