Dinamov Brazilac izgubio tri bliska prijatelja, Eduardo dva bivša suigrača, Sammir prvog trenera...

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 30.11.16. | 10:00

Poveznica s nesretnim igračima Chapecoensea imali su i brojni Brazilci koji igraju ili su igrali u hrvatskim klubovima.

Svijet oplakuje nogometaše brazilskog Chapecoensea koji su, putujući na svoju najveću utakmicu – finale Cope Sudamericana, doživjeli tragičnu sudbinu. Njihov zrakoplov u kojem je bilo 77 putnika, srušio se u Kolumbiji. Poginula je 71 osoba, praktički cijela momčad kluba koji je proživljavao svoje najsvjetlije trenutke. Preživjelo je tek šest osoba, od kojih trojica nogometaša.

Poveznica s nesretnim igračima Chapecoensea imali su i brojni Brazilci koji igraju ili su igrali u hrvatskim klubovima. Tako je aktualni Dinamov veznjak Jonas izgubio trojicu bivših suigrača.

„Užasno se osjećam. Čim sam čuo vijest o rušenju aviona, pomislio sam na najgore. U tom avionu bila su trojica mojih prijatelja s kojima sam dijelio svlačionicu. Lucas Gomes, Marcelo Augusto i Arthur Maia. Sva trojica bili su veliki profesionalci, sjajni i karakterni ljudi s kojima je bilo zadovoljstvo dijeliti karijeru. Beskrajno sam tužan“, kazao je Jonas za Sportske novosti.

Marcelo Augusto i Arthur Maia bili su i suigrači Eduarda da Silve, kada se prije koju godinu vratio u domovinu i zaigrao za Flamengo.

„Bio sam dobar s njima, dobri dečki, dobri igrači. Joj, teško mi je, stvarno“, rekao je Dudu i dodao:

„Znate, još nešto, uz taj klub me veže posebna uspomena. Prva utakmica za Flamengo, dakle, svoju prvu seniorsku profesionalnu utakmicu na brazilskom tlu odigrao sam baš protiv njih. Vrlo dobar klub, koji je prije sedam godina bio u četvrtoj ligi. Rastao je iz godine u godinu i došao do ovdje. Klub koji su svi u Brazilu cijenili i u koji su rado dolazili igrati i igrači iz boljih klubova. Ne znam što bih više rekao. Nažalost, takav je život, događaju se i ružne stvari.“

Prijatelja je u tom avionu izgubio i Etto, također bivši Dinamovac.

„Jedan moj prijatelj, Willian Thiego, bio je u tom avionu. Upoznali smo se dok smo igrali u Azerbajdžanu, on je bio u Hazaru, ja u Bakuu. Nismo bili suigrači, ali smo se često družili. Zbližili smo se u dalekoj zemlji, dijelili istu sudbinu“, ispričao je Etto i otkrio:

„Razgoovarali smo prije mjesec dana, poslije nismo, prisjećali se zajedničkih dana, šalili se i komentirali kako se moramo vidjeti. Nažalost, nećemo se vidjeti.“

Još jedan hrvatski Brazilac i bivši član Dinama, Sammir, u nesreći je izgubio trenera koji ga je prvi bacio u vatru. Bio je to Mario Sergio Pontes de Paiva, od kojeg se Sammir oprostio ovim riječima:

„Uvijek ću te pamtiti. Nikad neću zaboraviti sreću koju si izazvao kod mene kad si me pozvao da zaigram za prvu momčad Atletico Paranaensea. Imao sam 16 godina i bio sam najsretniji na svijetu. Neka te Bog zagrli, prijatelju. Hvala, hvala, hvala.“

Jednog od poginulih poznavao je i Hajdukov Brazilac Jefferson...

„Život je izgubio Mateus Caramelo, igrač kojeg sam upoznao dok sam bio član momčadi Ponte Preta. Bio je odličan igrač i čovjek. Suosjećam s njegovom obitelji i obiteljima svih žrtava ove strašne tragedije“, kazao je Jefferson.

Dva bliska prijatelja izgubio je i Heber, brazilski napadač u redovima Slaven Belupa.

„Izuzetno sam tužan zbog ove tragedije u kojoj sam izgubio dva bliska prijatelja. S Thiegom (igrao i s Ettom, nap.a.) i Cleberom Santanom igrao sam u Figueirenseu i Avaiu. Moje su misli s njihovim obiteljima, Bog ih blagoslovio“, rekao je Heber.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

HeberJeffersonSammirEttoEduardo da SilvaJonasChapecoense

Ostale Vijesti