REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Dinamo zainteresiran za braniča Vitorije i bivšeg U21 reprezentativca

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.06.22. | 08:12

Na njegov 25. rođendan pojavila se priča da bi se mogao vratiti u Maksimir tako da je s 'poklonom' sigurno zadovoljan.

Kako smo još sinoć javili, Boška Šutala tek sitnice dijele od potpisa za Plave. Kapetan U21 reprezentacije upotrebljiv je na nekoliko različitih pozicija te jednako dobro može igrati u nekoliko različitih sustava. 22-godišnji Metkovac prošle je sezone skupio čak 24 nastupa u Serie A, ali po isteku posudbe vratio se u Atalantu gdje za njega nemaju velike planove. Tu se u priču ubacio Dinamo koji – između ostalog – ovog ljeta želi značajno pojačati svoju obranu. Drmić je došao u napad, Ljubičić će zaoštriti konkurenciju u veznoj liniji, a sad je tu i Šutalo koji bi trebao uskoro i službeno postati novi igrač Plavih.

No, to nije sve, jer Dinamo ne misli stati. Očigledno je, nema više ‘lutanja’, čekanja, građenja. Dinamo želi pojačanja koja će odmah doći i raditi razliku. Lani su tek u predzadnjem kolu obranili naslov prvaka te si takav ‘stres’ više ne žele ponoviti. U klubu s očito procijenili da su namanje zadovoljni igrom užeg dijela obrane, jer osim Boška Šutala, za kojeg ste ekluzivno mogli saznati da dolazi u Dinamo baš na Germanijkaku, Plavi u svoje redvoe žele dovesti i Tonija Borevkovića.

Bivši U21 reprezentativac iza sebe ima dobru sezonu. Igrao je na visokoj razini u portugalskoj Vitoriji koja ga je dovela za 1.2 milijuna eura, ali posljednje informacije govore da bi već nakon godinu dana mogao dignuti sidro i karijeru nastaviti u klubu čije je boje branio četiri godine.

Iako ga ljubitelji HNL-a pamte po igrama u dresu Rudeša (tada prvoligaša), Borevković je prije toga bio član Dinama. U njegovoj generaciji bilo je mnogo sjajnih mladih igrača (Benković, Šunjić, Knežević, Olmo, Gojak, Božić i drugi) pa tako nije bilo jednostavno dobiti pravu priliku u prvoj momčadi. Poput mnogih drugih, Borevković je išao zaobilaznim putem, a nakon što se dokazao u Rudešu, stigao je poziv Rio Avea na kojeg nije ostao imun.

Čak tri godine bio je igrač Rio Avea, novog/starog prvoligaša koji je prošle sezone izborio povratak u elitni rang portugalskog nogometa. U klubu je bio standardan, ali kad je isti ispao iz elite, bilo je jasno da se sprema transfer. Uostalom, da je tada bilo pravo vrijeme za isti rekao je i sam u intervjuu za Germanijak, neposredno prije potpisa za Vitoriju.

Zanimljivo, još prije godinu dana se spominjao povratak Dinamo, baš kao što je ‘u igri’ dugo bila i Braga. Godinu dana kasnije, Plavi su ponovno zainteresirani. Sportske novosti dodaju kako Borevković ima ponude ne samo iz Portugala, već i izvana, ali kad bi se na njegovom stolu našla onda Dinamova, vjerojatno ne bi dugo dvojio.

Borevković danas slavi 25. rođendan, a možda bi mu neki konkretan pomak u razgovoru s Dinamom bio najbolji mogući poklon. Dinamu takav profil igrača treba, baš kao što i Borvekoviću treba Dinamo kako bi se vidjelo je li spreman za stepenicu više. Dobrim igrama na Maksimiru bio bi na oku izborniku, a to je svakom igraču primamljivo. Doduše, u posljednjoj liniji Dalić ima opcija ‘kao u priči’, ali izbornika od viška sigurno glava neće boljeti. Naravno, ako se Borevković pokaže taj kalibar.

Kako bilo, Mercato je u punom jeku. Transferi, glasine, posudbe, u posljednji trenutka propali poslovi… Sve smo već već vidjeli. A tek je krenulo…


Tagovi

Toni BorevkovićDinamo ZagrebVitoria Guimaraes

Ostale Vijesti