Germanijak.hr
Germanijak.hr

Dinamo u uvertiri svladao Šahtar! Ukrajinci gađali vratnice, Baković mrežu, a Jakirović je otkrio karte

pet. 26.07.24. | 18:55

U prvoj od dviju utakmica hrvatskog i ukrajinskog prvaka, Dinamovi igrači iz drugog plana slavili (1-0)

U subotu (19 sati) Dinamo i Šahtar, hrvatski i ukrajinski prvak odigrat će 'generalku' uoči početka sezone. Ta će se utakmica igrati na glavnom terenu Maksimira, pred publikom, a uvertira u tu utakmicu večeras je bio prvi čin tog dvoboja. Na Hitrec-Kacianu Dinamo i Šahtar igrali su u kombiniranim momčadima, bez publike i bez najvećih zvijezda. One će na teren sutra.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U toj je uvertiri pobijedio Dinamo (1-0), golom juniora Tomasa Bakovića, Ukrajinci su pogodili dvije vratnice, a I Dinamovi vratari, Zagorac I Filipović upisali su nekoliko lijepih obrana. S druge strane, Horvat je u prvom dijelu zapucao čisti zicer, potom I dobro pucao s 25 metara. U nastavku je, pak, Luka Vrbančić, koji je u zadnjih desetak minuta bio I kapetan Dinama, snažno pucao, ali su mu Ukrajinci loptu ‘očistili’ s gol-crte.

Sergej Jakirović odlučio je na teren poslati uglavnom mlađe igrače, klince, koji su se dokazali na pripremama, uz nekoliko iskusnijih igrača. S druge strane niti Marino Pušić nije složio najbolji sastav, ali možemo istaknuti da je u prvih 11 bivši Dinamov igrač Bartol Franjić, koji je prije nekoliko tjedana potpisao za Ukrajince. Tu je bio I Brazilac Newerthon, koji se spominjao kao mogući igrač Hajduka, na posudbi iz Šahtara. Iako je utakmica službeno bila zatvorena za gledatelje, na tribini Hitreca skupilo se 50-ak ljudi. Uglavnom su tu bili Dinamovi prvotimci, koji nisu igrali, klupske delegacije, naravno, tu je i bio Darijo Srna, sportski direktor Šahtara.

Počela je utakmica, Zagorac se već istaknuo odličnom obranom. Pucao je Šved u trećoj minuti, snažno, ali Dinamov vratar bio je na mjestu. Uzvratio je Kulenović udarcem izvan šesnaesterca, ali točno u ruke Šahtarova vratara. U 11. minuti velika je bila šansa Dinama. Dobra akcija, Kulenović je proigrao Vrbančića, on u priliku gurnuo mladog Horvata, ali loše je pucao i promašio zicer.Newerthon je radio dosta problema po Dinamovoj desnoj strani. Ali bez konačnog učinka. Pogodio je u 'trepavicu' Šveda, koji je pucao glavom, pokraj gola.

Generalno, bilo je to siromašno poluvrijeme, više smo nogometa vidjeli u drugom dijelu. Sve te najveće šanse, vratnice i promašaji došli su u nastavku. A onda I taj pogodak, lijepa akcija Modrih, Kulenović je proigrao Kačavendu, on proslijedio do Bakovića, koji je pogodio mrežu. Sigurno je Dinamov trener nešto zapisao u svoje analitičke knjige, međutim, već je izborom igrača za ovu utakmicu pokazao kako stoje stvari uoči početka sezone. U subotnjoj će utakmici isprobati ostale igrače, prvotimce, može se već zaključiti da će tamo igrati I Hoxha I Pjaca, Ristovski I Pierre-Gabriel, da je u užem izboru I Marko Rog, da bi Mmaee mogao biti ispred Torrentea već na startu prvenstva.

Ali, konačne zaključke ostavimo za tu subotnju večer.

Zagreb. Stadion; Hitrec-Kacian. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Bez gledatelja

Dinamo: Zagorac (od 46. Filipović) - Mikić, Bernauer (od 74.Zebić), Torrente (od 74.Jakirović), Ogiwara (od 79.Perković) - Baković (od 74.Šunta), Pavić, Vrbančić - Kačavenda (od 79.Miljak), Kulenović (od 79.Ćutuk), Horvat. Trener: Sergej Jakirović.

Šahtar: Tvardovskij - Vinicius, Ghram, Franjić, Henrique- Nazarina - Šved, Pedrinho (od 46.Faryna), Gluščenko (od 74.Latsabidze), Newerthon - Eguinaldo (od 46.Gočoleišvili). Trener: Marino Pušić.

Strijelci: 1-0 - Baković (66., Kačavenda).

Žuti kartoni: Mikić.







Tagovi

GNK DinamoŠahtarpripremne utakmice

Ostale Vijesti