Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Dinamo traži dva stopera. Treba li vratiti Dejana Lovrena?

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 17.06.24. | 08:10

Franncuski mediji gurnuli su u eter priču o Lovrenovu povratku u Dinamu. No, danas bi taj potez imao manje logike nego prije pola godine

Šest igrača. To je brojka, koju su u Maksimiru predstavili kao onu, koju će pokušati dosegnuti u prijelaznom roku. Šest novih igrača, po mogućnosti, šest pojačanja, to je želja ljudi u Dinamovom sportskom sektoru. Od Velimira Zajeca, preko Marka Marića do Sergeja Jakirovića. Među tom šestoricom su dvojica stopera, dva krila, zadnji vezni i lijevi bek. To je okvirni plan. Napadač? Da, njega bi isto doveli, ako ode Bruno Petković. Zasad je on još uvijek u Dinamu.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, zadržimo se na stoperima. Naizgled, Dinamo na toj poziciji ima vrlo širok izbor rješenja. Tu su Theophile, Bernauer, Šutalo, Perić, koji bi se trebao vratiti nakon duge ozljede, može tu poziciju igrati i Ristovski. A uz njih su tu mladići, Živković, od kojega se očekuje veća minutaža ove sezone, s posudbe se vraća Gurlica, već su pred kraj prošle sezone priliku dobili Cvetko i Jakirović. Imaju, dakle, u Maksimiru dosta igrača, miks starih i mladih, barem tako to izgleda na papiru. Međutim, u stvarnosti nisu u Dinamu do kraja zadovoljni kvalitetom zadnje linije i moraju razmišljati o budućnosti. KTC-u je već 35 godina i u zadnjoj je godini ugovora, Šutalo se nikako nije uspio nametnuti kroz ove tri godine u Dinamu, Perića su 'uništile' ozljede, on se vraća, ali pitanje je koliko će mu trebati za povratak u formu. Ristovski je primarno ipak desni bek, mladići se tek trebaju pokazati, oni će dobivati priliku kroz HNL, ali za ozbiljniji europski rezultat trebaju i pravi 'macani'. Sukus priče je: stopera je puno, ali puno je i upitnika oko njih.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Zato je Dinamo krenuo u potragu za igračima u zadnjoj liniji, kažemo, želja su dvojica, možda bude jedan, možda na kraju nijedan, ako se netko od prisutnih jako nametne prije nego dođe novo ime. Tako to ide u prijelaznom roku, uvijek isto. A zadnjih je dana opet u eter iskočilo ime Dejana Lovrena. Francuski mediji tvrde da će ga Lyon idućih dana otpisati, da će mu ponuditi raskid ugovora godinu dana prije isteka i da bi bivši reprezentativac mogao postati slobodan igrač. Što otvara prostor za njegov povratak u Dinamo, koji je bio aktualan i na njemu se radilo prošle zime. Međutim, treba li Dinamo sad vraćati Dejana Lovrena? Od zime se, na prvi pogled, nije puno toga promijenilo pa ako je tada bio Dinamova želja zatp ne bi bio sad? Ali, u stvarnosti promijenilo se dosta toga u zadnjih šest mjeseci. Prvo, Dinamo je tada bjesomučno, čak i panično, tražio igrače, koji bi mu mogli donijeti naslov prvaka i 'spasiti' sezone. Lovren je bio u kadru Lyona, normalno trenirao i vrlo brzo je mogao uskočiti u Dinamovu svlačionicu i spasiti stvar. Problem je tada bio novac, dogovor oko financija i s Lovrenom i s Lyonom, bilo je neizvedivo. Sad bi, možda, po tom pitanju Lovren bio dostupniji, kao slobodan igrač bez odštete, a ako bi pristao na puno manju plaću no što ima sad u Lyonu (navodno oko 400 tisuća netto mjesečno), ako u Dinamo na bi došao zbog novca, onda bi se oko toga on i Dinamo mogli dogovoriti.

No, upitno je koliko danas Dinamu treba Lovren s igračke strane. Jer, Lovren od siječnja nije odigrao ni minute (26.siječnja odigrao je 90 minuta protiv Rennesa) bio je i ozlijeđen i također je veliko pitanje bi li se i kad vratio na zavidniju razinu. Uz to, Lovren će za manje od mjesec dana napuniti 35 godina. Ok, njegovo iskustvo i autoritet sigurno bi bili poticaj mlađim igračima, Lovren bi preuzeo i ulogu mentora Dinamovim juniorima. Ali, treba li Dinamo ići tim putem, pogotovo što već ima dosta 'senatora' u svlačionici pa i u zadnjoj liniji, ili Modri moraju okrenuti priču? Dovesti stopere u punoj snazi, punoj formi, ili jednog takvog, drugog mladog, koji će biti budućnost i od kojega će Modri imati financijske koristi idućih godina. Priča o Lovrenovu povratku zvuči romantično, zvuči na prvu čak i logično, no upitno je treba li on Dinamu u ovom trenutku. I može li Lovren biti ta prevaga za ulazak u Ligu prvaka?



Tagovi

Dejan LovrenOlympique LyonGNK DinamoSergej JakirovićVelimir Zajec

Ostale Vijesti