Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamo smijenio predsjednicu Uprave Vlatku Peras!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 20:35

Dinamov Izvršni odbor dan nakon osvajanja trostruke krune na Rujevici raspravljao o modelima rastanka s predsjednicom Uprave

Prema naslužbenim informacijama Germanijaka, Dinamov Izvršni odbor odlučio je smijeniti predsjednicu Uprave Vlatku Peras! Članovima IO-a na početku sjednice, na kojoj je jedina točka bila upravo Peras, podijeljena su mišljenja odvjetničkog ureda o zakonitosti njezine plaće, otpremnine i sustava bonusa pa su nakon kraćeg čitanja tih materijala 'izvršnjaci' odlučili smijeniti Vlatku Peras. Podsjetimo, ona u ugovoru ima stavku da joj klub u slučaju otkaza mora isplatit otpremninu do kraja ugovora (do ožujka 2027.), što je u brutto iznosu oko 400 tisuća eura. Ona je odbila ponudu da joj isplate samo šest plaća po klauzuli, koju je klub htio uvesti u ugovore s članovima Uprave i tu je nastala nova pravna zavrzlama u Dinamu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Samo podizanje optužnice u 'slučaju Varga' nije temelj za izvanredni raskid ugovora, ali Dinamov IO odlučio je u četvrtak ipak smijeniti Vlatku Peras. Pristaje li klub platiti puni iznos otpremnine ili je spreman na daljnju pravnu pa i sudsku borbu s Peras zasad nije poznato. Kao ni kako će klub sad funkcionirati, tko će biti predsjednik Uprave, čiji potpis vrijedi dvostruko, hoće li netko od, dosad Peras odanih, članova Uprave Danijela Tomačića i Darka Podnara pristati na neku drugu ulogu ili će možda i oni napustiti klub? U svakom slučaju, mišljenje i presudu treba dati i Gradski ured za Opću upravu, treba novi poredak biti upisan u Registar udruga... Ima tu još posla, ali u Maksimiru, očito, Vlatku Peras ne žele više gledati na toj funkciji. A priča se da bi i Dražen Milićević, životni partner Vlatke Peras i voditelj razvoja prodajnog programa, također mogao ovih dana napustiti klub. (T.N.)



Tagovi

Vlatka PerasGNK Dinamo

Ostale Vijesti