Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Dinamo prošetao Krimejom i lišio domaćine 100 tisuća kuna premije

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.09.21. | 17:56

takmica na Krimeji bila je 200 za Dominika Livakovića u dresu Dinama. Iako, zapravo je do jubileja Livi trebao protiv Belupa. No, ozljeda Zagorca dala mu je priliku da stane među vratnice i upiše zaista impozantnu brojku

Dinamo je riješio rebus na Krimeji te s 4-1 protiv Orijenta pred dvije tisuće gledatelja otišao u osminu finala Kupa.

Ozbiljan pristup, lišen onog čuvenog “lako ćemo”, značio je jednosmjernu ulicu od samog početka. Iako, u završnici je Orijent pokazao zube, ali u tom trenutku je utakmica već bila arhivirana i “modri” su je rutinski priveli kraju. Na prilično veliku žalost domaćina koji su u slučaju senzacije i prolaska Dinama trebali podijeliti 100 tisuća kuna koje je obećao klupski sponzor. U okvirima 2. HNL sasvim pristojna svota.

Utakmica na Krimeji bila je 200 za Dominika Livakovića u dresu Dinama. Iako, zapravo je do jubileja Livi trebao protiv Belupa. No, ozljeda Zagorca dala mu je priliku da stane među vratnice i upiše zaista impozantnu brojku. Od aktualnog kadra samo Ademi ima više od njega (316), a prvi do Livija su Gojak (172) i Oršić koji je protiv West Hama nosio dres Dinama jubilarni 150. put.

Oko pola sata trajao je mir na Krimeji. Dinamo ozbiljan, rastrčan i dominantan. Međutim, do gola su stigli zahvaljujući greški obrane Orijenta na koju je pritisak napravio Deni Jurić a posao završio Duje Čop. Bio je to prvi gol Čopa za Dinamo nakon stanke od gotovo sedam godina. Naime, posljednji golovi za Dinamo u prvom mandatu bili su tijekom prosinca 2014. godine Slaven Belupu.

Na Krimeji se otvorilo još jednom “povratniku”. Doduše, Marin Leovac nije odlazio iz Dinama da bi se vratio već je bio na ledu cijelo ljeto iz razloga koje samo Krznar zna. A i to je pitanje… Kako bilo, lijevi bek je početkom nastavka povisio prednost za Dinamo da bi posao završili Jurić (55) i Menalo (69). U međuvremenu je Fatić zabio za domaćina.

Posebno se pogotku razveselio Luka Menalo koji je specijalist za ovaj stadij natjecanja s obzirom na to da je lani zabio pet komada (tri za Dinamo, dva za Rijeku u koju je u međuvremenu otišao na posudbu).

Zapravo, jedina loša vijest za Krznara je izlazak Franjića iz igre uz pomoć doktora i fizioterapeuta u posljednjim sekundama igre. Koliko je ozbiljno, saznat ćemo vrlo brzo.

Dinamo u subotu gostuje kod Slaven Belupa (17.00 sati) a potom ide na neugodno gostovanje kod belgijskog Genka.

ORIJENT 1919

Boglić, Mulac, Fatić, Švrljuga, Hodža, Frigan (od 59′ Matulja), Mohorovičić (od 77′ Srzentić), Zrilić (od 59′ Jadrić), Travaglia (od 77′ Macolić), Tadejević, Fućak (od 73′ Gerc).

DINAMO

Livaković, Moharrami (od 46′ Špikić), Ademi (od 58′ Tolić), Lauritsen, Gojak (od 58′ Baturina), Leovac, Bulat, Franjić, Jurić, Dilaver, Čop (od 58′ Menalo)


Tagovi

Dinamo ZagrebNK OrijentHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti