Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Dinamo pokrenuo pregovore, Kaneko će ostati u Maksimiru!?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 09:10

Japanski mediji tvrde da je i sam igrač kazao kako se još ne želi vraćati u domovinu

Toplo-hladno. Ili, prvo hladno, pa vruće, onda opet hladnije, s naznakama dolaska troplog zraka. Tako u Dinamu igra Takuro Kaneko, japansko krilo, koje je prošlog ljeta stiglo na posudbu iz Sappora. Kaneko je odigrao nekoliko odličnih utakmica, donio Dinamu jesenas važne bodove, vrhunac njegova učinka bio je pogodak Betisu za prolazak u osminu finala Konferencijske lige. No, onda se i on 'ugasio' i njegove su dobre partiture sve rjeđe.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, Dinamo bi, ako je vjerovati japanskim medijima, želio zadržati Kaneka u Maksimiru. Njemu posudba istječe na kraju sezone, Modri bi ga mogli otkupiti za 1,1 milijun eura, ali, čini se da je maksimirski klub krenuo na plan B. Naime, Dinamo je kontaktirao njegov klub Sapporo i otvorio pregovore oko produljenja Kanekove posudbe. Japanci još nisu povratno odgovorili, naravno, oni vjeruju da bi Kaneka mogli na ljeto transferirati, ako ne u Dinamo, onda nekamo drugdje, ili ga možda vratiti u svoje redove. No, pritom je važno što misli i sam igrač, a on je u razgovoru s ljudima iz Sappora kazao da se još ne želi vraćati u domovinu, da vjeruje u svoj uspjeh u Europi, odnosno, Dinamu. Kaneko bi, dakle, dođe li do dogovora klubova, mogao ostati u Maksimiru na posudbi do kraja godine, krenuti s Dinamom u još jedan europskih pohod, kao i njegov sunarodnjak Takuya Ogiwara.

Hoće li biti dogovora oko Kanekova ostanka, znat će se tijekom svibnja, Dinamu je očito u ovom trenutku previše 1,1 milijun eura otkupnine, Modri žele naći drugu opciju Kanekova ostanka. (T.N.)



Tagovi

Takuro KanekoSergej JakirovićGNK Dinamo

Ostale Vijesti