Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo lovi pobjedu u najvažnijem kvalifikacijskom kolu ove sezone (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 04.08.21. | 08:00

Prva utakmica igra se večeras u 20 sati, a uzvrat 10. kolovoza u Vašravi.

Večeras u 20 sati na stadionu Maksimir Dinamo dočekuje prvaka Poljske Legiju iz Varšave. Prvi put u povijesti Dinamo će igrati protiv predstavnika Poljske u službenoj međunarodnoj utakmici, a pobjednik tog dvoboja ide na boljega iz međusobnog susreta Crvena zvezda – Sheriff koji su sinoć u prvoj utakmici u Beogradu remizirali 1:1.

Iako se Dinamu smiješi dvoboj protiv najvećeg rivala kojem se vesele ili od kojeg strahuju navijači oba velikana Damir Krznar je prije večerašnje utakmice bio jasan – za Zvezdu ne želi niti čuti i u fokusu prve momčadi mora isključivo biti varšavska Legija.

Jer ovaj dvomeč Dinamu može donijeti najmanje grupnu fazu Europske lige i mogućnost da protiv Crvene zvezde ili Sheriffa, dva kluba koja su objektivno ispod Dinamove razine, izbori najelitnije klupsko natjecanje na svijetu.

(1.60) Dinamo (4.00) Legia (6.00)

Dinamo je u Ligi prvaka ove sezone upisao četiri sigurne pobjede, iako je bilo ‘kašljucanja’ protiv Valura i Omonije na Maksimiru, pobjede i prolaz Dinama nikada nisu dolazili pod znak pitanja.

Legija je ipak najjači protivnik u dosadašnjoj kvalifikacijskoj fazi, Poljaci su također slavili u sve četiri dosadašnje kvalifikacijske utakmice iako, uz dosta više muke od Dinama....

Međutim, obje momčadi u prvenstvo su ušle s polovičnim učinkom. Legia je upisala pobjedu i poraz, a ostala je i bez Superkupa, Dinamo je pak nadvisio Hrvatski dragovoljac na Kranjčevićevoj, ali je ostao bez pobjede na dvije maksimirske utakmice...

"Zadovoljni smo kako izgledamo, nismo zadovoljni rezultatima. Nije još sve sjelo na svoje mjesto, ali bilo bi ludo da je. Nakon Rijeke na sastanku igračima nisam mogao ništa zamjeriti. Odigrali smo jako dobru utakmicu i prosuli dva boda",, rekao je prije utakmice Damir Krznar.

Dinamo ne može računati na Arijana Ademija, Marko Tolić također zbog ozljede neće biti u konkurenciji, a u odnosu na utakmicu protiv Rijeke, u prvih 11 vratit će se Bruno Petković dok će Mario Gavranović svoju priliku čekati s klupe za pričuve. Ademijevu poziciju popunit će Josip Mišić, a na poziciji lijevog beka umjesto Francoisa Moubandijea, mogao bi krenuti Bartol Franjić.

Trener Legije Czeslaw Michniewicz preferira sustav u 3-4-3 formaciji, a hrvatsko-srpski bekovski par Josip Juranović i Filip Mladenović su ponajbolji dio Legijine momčadi, dok će opasnost Livakoviću prijetiti od azerbajdžanskog napadača Mahira Emrelija te Brazilca Luquinhasa koji je, ujedno i ‘mozak momčadi’.

“Što se tiče faze napada možemo biti zadovoljni sa svime što smo napravili, no radili smo greške u obrani. Važnost utakmice protiv Legije je drugačija, momčad je drugačija, sustav igre je jedina sličnost utakmice s Rijekom. Legia igra kombinatorno, na posjed, želi se nadmetati kao i mi. U napadačkoj fazi bekovi jako puno sudjeluju u igri, igraju s dvije polušpice i jednom špicom, tako da u završnicu ulaze nerijetko i s pet igrača. Rekao bih da je napadački segment Legije bolji od obrambenog", rekao je Krznar u najavi utakmice.

(1.60) Dinamo (4.00) Legia (6.00)

Momčad Legije još jučer je stigla u Zagreb, odradili su večernji trening na Maksimiru, a Czeslaw Michniewicz je održao i konferenciju za medije u Dinamovom press salonu.

“Dinamo je odlična momčad koja je posljednjih godina prodala igrače za cifre koje su nezamnislive za nas. Ne želim ni spominjati pojedince u Dinamovoj momčadi jer se radi o klasnim igračima. Oni su odlična momčad s bogatom povijesti. No, sutra igramo 11 protiv 11, sve je moguće”.

Jedan od najboljih igrača prvaka Poljske je hrvatski reprezentativni bek i bivši Hajdukovac, Josip Juranović.

“Josip je o Dinamu pričao u superlativima. Stoga, svaki pozitivan rezultat na Maksimiru daje nam nadu da u uzvratu možemo proći dalje. No, cilj nam nije igrati na 0:0. idemo zabiti golove. U sportu nije bitno tko je favorit. Želimo ispisati povijest".

Legijina formacija je više manje jasna, najviše upitnika ostaje na poziciji jedne od dvije polušpice, s obzirom na to da je Bartostz Kaputska protiv Flore potrgao ligamente koljena nakon proslave pogotka.

Utakmicu sudi jedan od najboljih sudaca svijeta Španjolac Antonio Mateu Lahoz koji je nedavno sudio finale Lige prvaka između Chelseaja i Manchester Cityja (2:0).

ŠTO KAŽE GERMANIA SPORT?

Dinamo je prema Germania Sport kladionici veliki favorit, tečaj na pobjedu Plavih u trenutku pisanja ovog teksta iznosi 1.60, na remi 4.00, a na pobjedu Legije 6.00.

Kao najizgledniji rezultat Germania Sport navodi 1:0 (5.90), na pobjedu Dinama 2:0 tečaj iznosi 7.00, na remi 1:1 7.50, a na pobjedu Dinama 2:1, 7.75.

Prema tome, najizglednija Germania Sport kombinacija je 'jedinica' na Dinamo i 0-2 pogotka, a tečaj za tu igru iznosi 3.50. Za one koji nisu toliko skloni riskirati, mogu odigrati dvoznak na Dinamo i 0-3 gola za što se nudi tečaj od 1.40.

Cijelu Germania Sport ponudu pronađite OVDJE.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLegia

Ostale Vijesti