Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Dinamo jedva s četvrtoligašem! Vratili se Perić i Moharrami, nova ozljeda Perkovića

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 10.10.24. | 16:50

Modri su odigrali pripremni susret s Poletom u Sv.Martinu i slavili samo 1-0, golom Kulenovića. A mogli su domaćini i do boljeg rezultata. Malo je onih iz drugog plana, koji su se nametnuli Nenadu Bjelici

Pamtit će Sv.Martin na Muri i Polet dan kad su bili vrlo blizu velikom skalpu. Da su bili mirniji i precizniji u završnici mogli su godinama pričati o remiju ili čak pobjedi nad Modrima u prijateljskom srazu, ali i ovako će se hvaliti da su namučili Dinamo, izgubili samo 0-1.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pune tribine i okolni nasipi dočekali su Dinamo u Međimurju, četvrtoligaš Polet ugostio je Modre u reprezentativnoj stanci, a Nenad Bjelica na teren je poslao vrlo respektabilnu momčad. Zapravo, dvije, svaka je dobila po poluvrijeme. Igrali su i Mišić, Ristovski, Ademi, Kulenović, Rog, Cordoba, Barnauer, Torrente, Špikić... Od onih, koji su ostali u Maksimiru u stanci, igrali nisu Nevistić, Theophile, Pierre-Gabriel, Mmaee i Zagorac. Oni su lokalnu djecu uveseljavali autogramima i selfiejima. Mmaee je trenirao prije utakmice, od ponedjeljka bi trebao ponovno u trening, a možemo istaknuti još nekoliko detalja. Naime, Luka Stojković zaigrao je nakon lakše ozljede, prvi put od Bjeličina dolaska i ne bi to bilo ništa čudno da neki dan nije otkazao nastup u U21 reprezentaciji. Neobično! Zatim, povratničke su minute nakon gotovo devet mjeseci oporavka odigrali Sadegh Moharrami i Dino Perić, a povratničkoj utakmici sigurno se nakon dva mjeseca veselio i Mauro Perković.

On je na terenu proveo 41 minutu, no u gužvi nakon kornera iz kojega je Dinamo poveo, Perković se ponovno ozlijedio! Vratio se na trenutak u igru, onda opet sjeo na travnjak i morao je izaći iz igre. Koliko je ozljeda ozbiljna vidjet će se idućih dana, ali s tribine nije izgledalo dobro. Nije se štedjelo ni na drugoj strani, Cordoba je pred kraj prvog dijela čvrsto ušao u domaćeg veznjaka Vukovića, stradalo je rame i on je morao iz igre. Zamijenio ga je Mauro Benko, čiji je otac Leon, legendarni napadač, njegovu partiju pratio s trbine. Bio je tu i Mario Kovačević, trener Slaven Belupa, koji se također priprema u Sv.Martinu. Možda je dao poneki savjet domaćinima, s obzirom da je nedavno uvjerljivo pobijedio Modre u Koprivnici (4-1).

Dinamo je probio poletne 'poletovce' u 41.minuti, nakon tog spomenutog kornera. Stojković je ubacio, pucao je baš Perković, lopta se odbila od grede, a Kulenović ju je pospremio u mrežu. Koju minutu ranije Kulenović je prebacio vratara Jambresa, ali pogodak je spriječila vratnica. Imali su domaćini dvije velike prilike, najbolji strijelac lige Patafta bio je sam pred Filipovićem, ali mu je Dinamov golma obranio udarac, a nakon ubačaja s desne strane Šarić je loše pucao glavom s nekoliko metara.

Vidjeli smo na djelu i nekoliko Dinamovih klinaca. U prvom poluvremenu predstavili su se Senegalac Fallou Faye i Španjolac Jan Oliveras, koji je, nakon prijateljskog sraza u Trnju, prvi put dobio priliku u Dinamu. Nije se baš pokazao, djelovao je impresionirano, sputano. Pred njim je još puno dokazivanja da bi izborio priliku i u ozbiljnim utakmicama. U nastavku su na terenu bili i Šunta, Andrić, Šutalo, Miljak... Baš je Šunta već početkom drugog dijela imao veliku šansu, pucao je preko gola. No, prijetili su i domaćini, njihov entuzijazam i snaga nisu padali nakon prema kraju utakmicu, dapače. Prvo je pucao Mezga, potom i Perčić, bilo je još dalekometnih pokušaja, Filipović je ostao pribran i siguran, iako je jednom zamalo izgubio loptu na svojoj gol-aut crti. Bliži je Polet bio izjednačenju, nego Dinamo drugom golu.

Nije se vidjela velika razlika u klasi i kvaliteti između kluba iz Lige prvaka i 3.HNL. Bez obzira što sigurno nisu svi Dinamovi igrači igrali punom snagom, možda se malo i čuvali, jer i Perkovićev je primjer pokazao da su ozljede u ovakvim utakmicama česte, malo je onih iz drugog plana, koji su se nametnuli Nenadu Bjelici. Znamo da su njegovi kriteriji puno viši od onoga što su prikazali njegovi igrači. Uostalom, nekoliko je puta glasno povikao s klupe, dajući do znanja da je to bilo - premalo!

Polet – Dinamo 0-1

Sv.Martin na Muri. Stadion: NK Polet. Gledatelja: 1000. Sudac: Dario Velđi.

Polet: Jambres – Brlek, Štefanec, Mesarić, Fotak, Perčić – Mezga, Barat, Vuković (od 45.Benko), Šarić – Patafta. još su igrali: Gradiček, Novinščak, L.Novak, Obadić, Hoćurščak, Tuksar, M.Novak, P. Novak.Trener: Želimir Orehovec.

Dinamo: Filipović – Moharrami, Bernauer, Perković (od 41.Torrente), Oliveras – Mišić, Faye, Rog – Cordoba, Kulenović, Stojković. Drugo poluvrijeme: Filipović – Ristovski, Perić, Torrente, Ogiwara – Šutalo – Miljak, Šunta, Ademi, Špikić – Andrić. Trener: Nenad Bjelica.

Strijelci: 0-1 – Kulenović (36.).



Tagovi

GNK DinamoPolet Sveti MartinSandro KulenovićNenad BjelicaPrijateljska utakmicaMauro Perković

Ostale Vijesti