GNK Dinamo
GNK Dinamo

Dinamo je predstavio Kačavendu. Stiže na posudbu, a 'Modri' će ga platiti ovisno o broju utakmica

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 11:40

Zbog problema s ozljedama, u Maksimiru nisu željeli riskirati i odmah kupiti mladog Lokomotivina igrača. Zato su ga prvo doveli na posudbu do zime

"Lukas Kačavenda novi je igrač Dinama. Daroviti vezist Lokomotive došao je u maksimirski klub na posudbu do siječnja sljedeće godine. Momčad trenera Sergeja Jakirovića ovime je dodatno pojačala svoj napadački arsenal pri čemu će Kačavenda, kao svestran ofenzivac koji ordinira na više različitih pozicija, i te kako oplemeniti Dinamovu momčad." Tako je Dinamo u subotu predstavio još jednog novog igrača i okončao još jednu sapunicu, koja je obilježila prijelazni rok.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Jako sam sretan što je priča završila na ovakav način, što sam postao Dinamov igrač. Silno im je drago zbog toga, svi znaju koliko mi Dinamo znači i ovo je velika prilika za mene. Sretan sam i ponosan i jedva čekam da odjenem sveti dres na sebe", naglasio je Kačavenda po dolasku u Dinamo. No, ostao je upitnik oko tog transfera, jer, Kačavenda je trebao postati kompletno Dinamov igrač, Modri su dugo pregovarali s Lokomotivom oko dolaska njega i Luke Stojkovića (ne u paketu), spominjala se svota od oko tri milijuna eura. Zašto onda Kačavenda stiže u Maksimir kao posuđeni igrač i to samo do siječnja, čak i ne do kraja sezone? Problem je, kako doznajemo, nastao nakon Kačavendina liječničkog pregleda.

Podsjetimo, mladi veznjak prošle je godine ozlijedio koljeno, 'otišao' je ligament i morao je na operaciju, čekao ga je dugotrajan oporavak. Kad se vratio na travnjak, činilo se da je sve u redu, da je ozljeda iza njega, no, kako je vrijeme prolazilo, sve više je bilo onih, koji su tvrdili da se vratio prerano, da se nije u potpunosti oporavio. Igrao je Kačavenda i ove sezone, nekad od prve minute, nekad ulazio s klupe, a prije tjedan dana na Rujevici ponovno se ozlijedio, ovog puta u pitanju je kuk. Navodno, ozljeda koja nije ozbiljna, ali svejedno, nisu u Dinamu htjeli ništa riskirati, pogotovo jer ovog ljeta već imaju nekoliko loših iskustava s igračima, koji su trebali doći kao pojačanja. Kačavendino koljeno, očito, nije još u idealnom stanju, vremenom će se pokazati hoće li biti ili će Kačavenda trebati na neki novi opreativni zahvat, kako tvrde neki liječnici. Stoga su u Dinamu odlučili dovesti ga na posudbu do siječnja. A onda, ako sve bude u redu, otkupiti ga od Lokomotive.

Taj posao neće Modre puno koštati, kako doznajemo, Dinamo će za posudbu Kačavende plaćati Lokomotivi 75 tisuća eura za svakih pet odigranih utakmica. Dakle, ako odigra 10 utakmica, što bi bio dovoljan pokazatelj da je zdravstveno u dobrom stanju, Dinamo će Lokomotivi platiti 150 tisuća eura i taj će se iznos odbijati od cijene otkupa, ako ga hrvatski prvak u siječnju odluči otkupiti. Trebao je Kačavenda doći kao veliko pojačanje, sad dolazi na posudbu, na probu, ali bit će u Maksimiru pod posebnim povećalom i medicinskom skrbi. Jer, svi se nadaju da će Kačavenda, ako bude potpuno spreman biti pravo pojačanje i buduća Dinamova zvijezda. No, morat će ići postupno, ne kao njegov kolega Stojković, koji je već u prvom nastupu protiv Sparte pokazao da će uskoro biti pojačanje!



Tagovi

Lukas KačavendaGNK DinamoNK LokomotivaHNLSergej Jakirović

Ostale Vijesti