Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamo angažira odvjetnike da bi dao otkaz Vlatki Peras!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 18:50

Predsjednica Uprava zasad je preživjela, vidjet ćemo koliko dugo. Navodno je jedan od preostale dvojice članova Uprave prihvatio aneks ugovora i uskoro bi mogao otići

Vlatka Peras formalno je ostala predsjednica Dinamove Uprave, nije pronađen način za njezinu smjenu. Zasad! Na sjednici Dinamova Izvršnog odbora pričalo se o statusu troje članova Uprave (uz Peras, tema su Darko Podnar i Danijel Tomačić), jasna je intencija novog Dinamova vodstva da oni više ne budu na svojim funkcijama. Međutim, nije to jednostavno, zaštićeni su ugovorima, sistematizacijom, otpremninama, a te svote bi svi rado voljeli uštedjeti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, članovi Izvršnog odbora traže način da riješe taj 'čvor', izglasali su da se uvede dodatak na važeće ugovore i da u slučaju jednostranog raskida ugovora, Dinamo otpuštenima mora isplatiti samo šest brutto plaća. A nakon sjednice IO-a pred medije je izašao Sanjin Španović, predstojnik Ureda predsjednika kluba.

"Donesena je na prošloj sjednici odluka da se na sklopljeni ugovor sa članom Uprave gospodinom Zvonimirom Manenicom, na tragu novih načina rada, usklade ugovori starih članova Uprave i po pitanju bonusa, ali i otpremnina. Naime, smatrao je izvršni odbor da nije u poslovnom uzusu da otpremnine budu do kraja ugovora, kao što su sad, nego da budu na šest mjeseci. Dopredsjednik Dubravko Skender je to napravio i izvijestio Izvršni odbor, razgovarao je s dvojicom članova Uprave. S predsjednicom Uprave razgovori nisu vođeni, jer je objavljena optužnica u slučaju o kojem se pisalo. Zato je zaključeno da će Skender zajedno s Manenicom odrediti odvjetnički ured, koji će dati mišljenje o zakonistosti i opravdanosti daljnjeg rada, bonusa i otpremnine Vlatke Peras. Trebat će jedno sedam dana da dobijemo to mišljenje.", izvijestio je Španović.

Dakle, Dinamo će pokušati uz pomoć odvjetnika dokazati da je važeči ugovor s otpremninama do kraja mandata nevaljan, donesen je bez odluke IO-a, koji tada, u fazi nakon Skupštine u ožujku prošle godine, nije postojao, da Uprava ne može sama odrediti bonuse i otpremnine... Dakle, iz kluba postavljaju pitanje zakonitost i opravdanosti nastavka radnog odnosa Vlatke Peras u Dinamu i zakonitost i opravdanost ugovorene otpremnine Vlatka Peras prema odredbi članka 8. Ugovora o radu. Čeka nas, očito, nova pravna bitka u Dinamu. Prema našim informacijama, jedan od dvojice ostalih članova Uprave, Tomačić ili Podnar, mogao bi prihvatiti aneks ugovora, što znači da bi uskoro mogao otići iz Dinama.



Tagovi

GNK DinamoVlatka PerasVelimir Zajec

Ostale Vijesti