Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Dijete Dinama i bivši veznjak Osijeka nadomak novog kluba, ponuda iz HNL-a ga nije zadovoljila

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 09:07

Zahuktava se ljetni mercato…

Nakon što je u dvije sezone u Mostaru osvojio dva prvenstva i jedan Kup, Karlo Kamenar odlučio se na promjenu sredine. Više nije ugovorno vezan s prvakom BiH pa tako s čistim papirima može potražiti novog poslodavca, a budući da su s njegovim kvalitetama ljubitelji HNL-a i Premijer lige BiH jako dobro upoznati, ni najmanje ne iznenađuje da donedavni veznjak Zrinjskog već sad na stolu ima nekoliko primamljivih ponuda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kad je postalo jasno da će otići iz Mostara, Kamenara su odmah kontaktirali čelnici novog hrvatskog prvoligaša. Što je na neki način bilo i očekivano budući da je četiri godine danas 29-godišnji veznjak igrao za Rudeš. Bio je jedan od glavnih igrača momčadi kad su prvi put u povijesti izborili plasman u HNL, da bi onda s pet pogodaka i šest asistencija zabljesnuo u sezoni 17./18. kad je Rudeš bio 'rookie' u eliti.

Iako u zapadnom djelu Zagreb znaju da je Kamenar igrač koji može odmah raditi razliku na terenu, prema informacijama Germanijaka od njegovog povratka u Rudeš ipak neće biti ništa. Ponuda bivšeg mu kluba ipak nije bila zadovoljavajuća za igrača njegovog kalibra.

No, to ne znači da će još dugo biti bez angažmana. Naime, mediji iz BiH pišu da je Kamenaru o ovom trenutku najbliži Širokom Brijegu. Nakon jedne prilično razočaravajuće sezone u Širokom su svjesni kako ovog ljeta moraju ozbiljno prionuti poslu i dovesti provjerene igrače koji bi odmah podigli kvalitetu momčadi na razinu više. Kamenar je 'taj', njegov dolazak bi sigurno prilično razveselio navijače kluba, ali u ovom trenutku još uvijek nije ništa potpisano.

Istaknimo kako će Široki ovog ljeta morati potražiti pojačanja u svim linijama, a posebno će im bolan biti odlazak Renata Josipovića koji je prošle sezone bio jedan od najboljih vratara Premijer lige BiH. Josipovića, baš poput Kamenara, zovu klubovi iz HNL-a, ali 21-godišnji vratar trenutno važe ponude te mu se ne žuri donijeti konačnu odluku. (I. M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Karlo KamenarRenato JosipovićŠiroki BrijegZrinjskiNK RudešHrvatska nogometna ligaBiH Premijer liga

Ostale Vijesti