Di Marzio: Borna Sosa seli u Italiju

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.01.20. | 09:17

Smiješi mu se veliki transfer

Posljednji podaci govore kako je interes za nekadašnjim braničem Dinama iskazala Roma, a iako je Calciomercato govorio kako je riječ o Silviju Anočiću, ispostavilo se kako je Roma rješenje pronašla u igraču koji je ove sezone u drugom rangu njemačkog nogometa skupio 10 nastupa, jedan pogodak i dvije asistencije.

Pozicija lijevog beka je praktički preko noći postala deficitarna u glavnom talijanskom gradu budući da je Leonardo Spinazzola na putu prema Interu u zamjenu za Matea Pollitana pa je tako jedina opcija za to mjesto Aleksandar Kolarov, 34-godišnji srpski veteran koji, iako ove sezone igra veoma dobro, više nije u stanju sam izgurati sezonu kao jedina opcija na mjestu lijevog braniča.

Osim Spinazzole i Kolarova, poziciju lijevog beka u Romi može pokriti i Davide Santon, nekadašnja velika nada Intera koji je prije godinu i pol dana stigao u Rim, ali još uvijek nije u potpunosti opravdao 9,5 milijuna eura koliko je Vučica u njega uložila.

Kada je riječ o Borni Sosi, malo je toga što se o njemu ne zna. Ovaj 21-godišnjak je u ljeto 2018. otišao put Stuttgarta koji je za njega izdvojio velikih šest milijuna eura. Od samih početaka i njegovih prvih utakmica u HNL-u bilo je vidljivo kako je riječ o izvrsnom beku koji bi mogao u skorijoj budućnosti postati član udarnih 11 hrvatske reprezentacije. Njegova igra u fazi napada bila je njegov forte, a postao je prepoznatljiv po iznimno preciznom ubačaju. Ono na čemu je morao nastaviti raditi je igra u fazi obrane, ali u gradu Mercedesa nisu se pretjerano oko toga brinuli te su vjerovali da će se ona s vremenom poboljšati.

 

Ipak, budući da momentalnog napretka u tom segmentu nije bilo, a Stuttgart je igrao puno ispod očekivanja, Borna je preselio na klupu, a na njegovom mjestu u početnih 11 ustalio se Emiliano Insua.

Ovaj, danas 31-godišnji, Argentinac dio je karijere proveo igrajući za Liverpool pa tako nije bilo čudno što se trener odlučio za provjerenu i iskusnu opciju na tom mjestu u situaciji kada je Stuttgart bio u lošoj situaciji. Ipak, ni ta provjerene kombinacija nije bila dovoljna te je Stuttgart u konačnici ispao iz lige. Insua je odmah nakon toga napustio Njemačku te preselio u MLS, a na taj način izrodila se velika prilika za bivšeg mladog reprezentativca.

Njegove dobre igre nisu prošle ispod radara, a kako javlja Di Marzio, a vijest je osvanula i na popularnom transfermarktu, Sosa bi već ove zime mogao postati novi stanovnik Grada na sedam brežuljaka.

Jednako tako valja istaknuti kako je Roma iskazala interes i za Bornom Barišićem, ali visoki apetiti škotskog kluba natjerali su Rimljane da za to mjesto potraži neko drugo rješenje, a o svemu tome ste već imali prilike čitati na Geramanijaku:

Za kraj izdvajamo kako Sosina tržišna vrijednost iznosi tri milijuna eura, a važeći ugovor s Stuttgartom ima sve do ljeta 2023. godine.

Nije poznat iznos kojeg je Roma u ovom trenutku spremna izdvojit za bivšeg dinamovca, ali budući da im je 10 milijuna eura, koliko je Glasgow tražio za Barišića, bilo previše, potpuno je jasno da ne misle poslati neku „nemoralnu ponudu“ na adresu njemačkog drugoligaša za bivšeg mladog hrvatskog reprezentativca.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Borna SosaStuttgartZimski prijelazni roktransferiGianluca di Marzio

Ostale Vijesti