Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Devet poraza bilo je previše, hrvatski trener napustio Dansku

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 01.10.24. | 08:22

Odlazak nakon dvije i pol godine

Poslije nešto više od dvije i pol godine, hrvatski stručnjak Ivan Prelec napustio je trenersku poziciju danskog Vejlea. Velikogoričaninu je presudio loš niz na početku sezone, a Vejle je pod njegovim vodstvom upisao devet poraza u nizu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Klupska uprava prihvatila je ostavku, a nakon njegovog odlaska, Vejle je upisao i 10. poraz u jednako toliko utakmica na startu sezone te su uvjerljivo na samom začelju.

"Moja energija nije na razini koju momčad treba u ovoj situaciji Dao sam sve što sam mogao da preokrenemo situaciju, a momčad je bolja od trenutačnih rezultata. Nemam više što dati, osjećam ponos i zahvalnost kad se osvrnem na ove dvije i pol godine. Hvala navijačima na podršci, uvijek smo željeli isto, žao mi je što nisam ove sezone mogao dati što smo svii očekivali", rekao je Prelec u obrazloženju ostavke.

Prelec je u Vejle stigao sredinom ožujka 2022. godine, a nakon što u završnici sezone 21./22. (momčad je preuzeo u 22. kolu) nije uspio izboriti ostanak u elitnom društvu, već u sljedećoj sezoni uspio je na uvjerljiv način potpisati ekspresan povratak među 'velike dečke'. Prošle sezone osvojili su ukupno 9. mjesto (od 12 momčadi u ligi).

Prelec je Vejle vodio ukupno u 96 utakmica, a ostvario je učinak od 36 pobjeda, 21 remija i 36 poraza. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

VejleIvan Prelecdanska nogometna ligaDanska

Ostale Vijesti