Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Desetka šampionske generacije Rijeke plaćena 500 tisuća eura ostaje bez kluba na kraju sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 14:55

Za klub s Kvarenra postigao je sedam pogodaka u 52 nastupa.

Florentin Matei na kraju sezone napustit će redove ciparskog prvoligaša Apollona Limassola, javili su iz kluba.

Matei je u veljači 2016. godine stigao u Rijeku iz Volyn Lutska u transferu vrijednom 500 tisuća eura. Na Kvarneru se zadržao dvije godine nakon čega prvo odlazi na polugodišnju posudbu u Astru, da bi ga onda Riječani u ljeto 2018. godine prodali u Ittihad Kalbu.

U UAE-u se zadržao svega šest mjeseci nakon čega se vraća u Rumunjsku. Igrao je za FCSB, zatim i Astru, a od siječnja 2020. bio je član ciparskog prvoligaša Apollona. Na Cipru je igrao po principu toplo – hladno, a ove sezone skupio 28 nastupa u tamošnjoj Prvoj ligi, a pritom je skupio sedam pogodaka i četiri asistencije.

Matei je bio ’desetka’ Rijeke u sezoni 16/17. kad je momčad s Kvarnera osvojila dvostruku krunu. Te sezone nije bio član udarnih 11, već zamjena Alexandera Gorgona, a Matei je u 18 prvoligaških nastupa skupio dva pogotka i tri asistencije.

Dvije najbolje utakmice te sezone odigrao je protiv Slaven Belupa i Cibalije na Rujevici. Obje utakmice završile su rezultatom 2:0, a Rumunj je u obje utakmice imao identičan učinak – pogodak i asistenciju.

Iako je njegova kvaliteta bila neosporna, Matei se nije najbolje uklopio u taktičke zahtjeve slovenskog stratega Matjaža Keka. Zamjerala mu se slabija faza obrane, a treba napomenuti kako mu je i konkurencija bila izrazito dobra budući da je Gorgon tu sezonu završio, uz Andrijaševića i Gavranovića, kao jedan od najboljih strijelaca Rijeke te famozne sezone.

Matei je prošlog mjeseca proslavio 28. rođendan pa tako možemo reći da u najboljim igračkim godinama ostaje bez poslodavca. Da je igrač za Lige petice, to je teško reći, ali jedanko tako teško je očekivati da će očekivati da će igrač njegovih kvaliteta dugo čekati na novi angažman.


Tagovi

Florentin MateiHNK Rijekanogometni transferitransferi

Ostale Vijesti