Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Desetka šampionske generacije Rijeke dogovorio sporazumni raskid u Grčkoj nakon svega 6 mjeseci

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 09:29

Na Rujevici nije ispunio očekivanja, naročito kad se uzme u obzir da je za njega plaćena odšteta od 500 tisuća eura, a istog dana u klub je stigao bivši napadač Osijeka.

Rumunjski veznjak Florentin Matei više nije član grčkog prvoligaša Apollon Smyrnisa, objavili su iz kluba na službenim stranicama. Desetka šampionske generacije Rijeke je u klub stigla u ljeto 2021. godine, ali je dosad skupio tek osam nastupa u svim natjecanjima (bez učinka). Budući da je Apollon posljednja momčad prvenstva, rastanak s Mateijem je poprilično očekivan, a trenutno nije poznato gdje će 28-godišnjak nastaviti svoj nogometni put.

Matei je dijete Steaue, a s 18 godina prelazi u Italiju gdje je igrao za Cesenu. Tamo se zadržao dvije godine nakon čega odlazi u Volyn Lutsk, a u ukrajinskom klubu ujedno je igrao i najbolji nogomet svoje karijere. Dobrim igrama zaradio je transfer u Rijeku koja je za njega platila odštetu u iznosu od 500 tisuća eura, a na Rujevicu je stigao u veljači 2016. godine. Zadržao se ukupno dvije godine, odigrao 52 utakmice, a može se pohvaliti sa sedam pogodaka i osam asistencijama u svim natjecanjima.

Po odlasku iz Rijeke igrao je još za Ittihad Kalbu, FCSB, Astru Giurgiu, Apollon Limassol (Cipar) te posljednje Apollon Smyrnis (Grčka), a jedina dva trofeja koja je osvojio ona su iz perioda dok je igrao za Rijeku (Hrvatski kup i prvenstvo).

Inače, kako je jedan ex HNL-ovac otišao, tako je drugi u klub stigao. Bivši napadač Osijeka Jerry Mbakogu stigao je u klub kao slobodan igrač nakon što je na kraju prošle sezone kao slobodan igrač napustio Cosenzu. Mbakogu je Bijelo-plave odigrao 10 utakmica (jedan pogodak i jedna asistencija), a veliki trag ostavio je u Serie B je branio boje brojnih klubova, a ukupno je dogurao do 158 nastupa, 42 pogotka i 28 asistencija.

 Apollon trenutno zaostaje četiri boda za predzadnjim Atromitosom, a svoj naum da zadrže prvoligaški status čelnici kluba pokazali su dovođenjem iskusnog portugalskog veterana Manuela Fernandesa koji je, između ostalog, igrao za Bešiktaš, Valenciju, Everton i Benficu. Prilagodbu na novu sredinu trebao bi mu olakšati još jedan portugalski veteran, 40-godišnji Bruno Alves, koji je u klubu od ljeta, ali je za očekivati da će mu ovo biti posljednja sezona u profesionalnom nogometu, naročito ako Apollon ne uspije zadržati prvoligaški status.



Tagovi

Florentin MateiJerry Mbakogugrčka nogometna ligaBruno Alves

Ostale Vijesti