Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Desetka Osijeka definitivno na kraju sezone napušta Gradski vrt

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.05.21. | 15:59

Nije ovo bila dobra sezona za njega, a to se vidi i po brojkama.

Dmytro Lyopa definitivno na kraju sezone napušta Gradski vrt.

Desetka Osijeka u klubu je posljednjih pet godina, a ukupno je za bijelo-plave u svim natjecanjima skupio 129 nastupa, 18 pogodaka i 13 asistencija.

Ove sezone Ukrajinac je imao i slabiju sezonu otkako je stigao u HNL. U elitnom razredu hrvatskog nogometa ove je sezone skupio 15 nastupa, a rubrike golovi i asistencije ostale su prazne. Iako u njegovu kvalitetu nije potrebno sumnjati, Osijek planira napraviti dodatni iskorak pa je na taj način jasno kako bi Ukrajinac dogodine imao još manju minutažu.

Njegova najbolja sezona u Lijepoj našoj bila je njegova prva. Riječ je o sezoni 16/17., a tad je Ukrajinac skupio 25 nastupa u svim natjecanjima, devet pogodaka i pet asistencija.

Lyopa se najbolje snalazi na poziciji ofenzivnog veznjaka, a zasad je najizglednije da će karijeru nastaviti u Mađarskoj ili u Ukrajini. Kako doznaje portal Germanijak, da je kojim slučajem Diosgyor ostao u elitnom razredu mađarskog nogometa, gotovo pa sigurno bi to bilo sljedeće odredište 32-godišnjeg Ukrajinca, ali budući da Zoran Zekić usprkos svim naporima nije uspio napraviti senzaciju i izboriti ostanak, njegov budući poslodavac ostaje nepoznat.

Osim Lyope, klub napuštaju Guti, Gyurcso i Santini.

„U sljedećoj sezoni s nama neće biti Guti, Gyurcso, Lopa i Santini. To su četiri igrača koja zbog naše ili njihove želje neće nastaviti suradnju. Zahvaljujem im na suradnji, za sve što su dali momčadi. Santini će pokušati pronaći novi izazov, ali otvoreni smo, ako on ne pronađe izazov za sebe, da se dogovorimo u budućnosti. Potpisali smo i produženje posudbe s Antom Ercegom, na još godinu dana iz njegovog Brondbyja, iako smo svjesni da ga nećemo moći koristiti do prvog ili drugog mjeseca zbog ozljede”, istaknuo je Bjelica.

Iako vijest o odlasku Ukrajinca neće obradovati sve navijače Osijeka, nije sve tako crno. Naime, danas je klub službeno potpisao suradnju s talentiranim braničem Adrianom Leonom Barišićem. 19-godišnji branič rodom iz Stuttgarta, koji je i aktualni U-21 reprezentativac BiH, potpisao je s klubom četverogodišnji ugovor.

Barišić je prije dolaska u Osijek igrao za mlađe kategorije Hajduka, Dinama i RNK Splita, a ove sezone je uglavnom igrao za drugu momčad, dok je za prvu skupio dva nastupa.



Tagovi

Dmytro LopaOsijeknogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti