Derby della Dinamico: Predsjednik i kapetan Dinama protiv trenera

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.12.18. | 13:52

Neobičan derbi u Danskoj.

Jučer je počeo Nordic Cup u futsalu na kojem se uz domaćina Dansku natječu reprezentacije Švedske, Norveške, Grenlanda i Finske. Pitate se zašto bismo na hrvatskom sportskom portalu pisali o nekakvom skandinavskom kupu u sportu koji, objektivno, nije među najpopularnijima na svijetu, barem ne na profesionalnoj razini?

Zato što reprezentaciju Finske vodi hrvatski trener Mićo Martić, a Švedsku Matija Đulvat. Ne samo to nego Martić i Đulvat rade u istom klubu. Đulvat je predsjednik i kapetan Futsal Dinama, a Martić je trener istog kluba.

To znači da će se danas Martić (trener) suočiti sa svojim šefom (predsjednikom Đulvatom), a istovremeno će se Đulvat (igrač) suočiti sa svojim šefom (trenerom Martićem).

Kako bi ovaj derbi bio još neobičniji, napomenimo kako je pomoćni trener Miće Martića u Dinamu Alen Jukić pomoćni trener Matiji Đulvatu u reprezentaciji Švedske!

Nazvali smo telefonski oba trenera, Martić nije bio dostupan na svoj mobitel što je vjerojatna potvrda da se studiozno priprema za derbi koji se osim za vrijedna tri boda u borbi za naslov, igra za prestiž i neslužbenu titulu najboljeg trenera u Dinamu. No, zato nam se javio Đulvat.

„S obzirom na to da smo u prvom kolu pobijedili Dansku s današnjom pobjedom došli bismo na korak do osvajanja. No, Finci su favoriti, osvojili su ovaj turnir tri godine, bili su na korak do plasmana na Europsko prvenstvo, igraju dugo zajedno i najbolja su skandinavska reprezentacija. Mi ćemo se 'pofajtati', mentalitet u ekipi je dobar i očekujemo dobru tekmu“, rekao nam je za početak Đulvat koji se s Mićom do sada susreo samo jednom, prošle godine u Nordic Cupu kada je Finska slavila 6:1.

U prvom kolu ovogodišnjeg turnira Đulvatova Švedska u pravoj drami svladala je domaćina Dansku 6:5, a Martićeva Finska Grenland sa 6:1.

„Danci su se kao domaćini prije turnira proglasili nekakvim blagim favoritom. Mi smo na turnir došli dosta oslabljeni, nema nam pet do šest bitnih igrača. No, odradili smo dobar posao, otvorilo nam se i upisali smo važnu pobjedu“.

Đulvat vodi reprezentaciju Švedske već godinu i pol, kako je zadovoljan s napretkom u tom razdoblju?

„Mislim da smo dosta napredovali što se vidi i po ostvarenim rezultatima. Pobijedili smo ove godine Mađarsku, Latviju, Nizozemsku… S obzirom na to da nam ovdje nedostaje dosta bitnih igrača, vidi se da su i ostali ostvarili napredak, počeli su razumjeti futsal“.

Dok Đulvat i Martić vode reprezentacije u Nordic Cupu, Futsal Dinamo u subotu u Kutiji šibica igrat će „Derbi Svetog Nikole“ protiv gradskog rivala Alumnusa. S obzirom na to da je Martićev pomoćnik Jukić pomoćnik Đulvatu u Švedskoj, znači da će Dinamo u derbiju voditi drugi pomoćni trener Juraj Fabijanić.

„Fabo je u možda najtežoj situaciji ove sezone protiv Uspinjače, kada je bila ista situacija što se tiče naših izostanaka, pokazao da može na pravi način voditi momčad. Sad je situacija malo bolja, nije više toliki pritisak, momčad se upoznala, dečki su dobili samopouzdanje. Svjesni smo da smo dobri. Možda nas rezultati nisu popratili kako smo očekivali, ali igramo stvarno dobro, stvaramo šanse i vjerujem da ćemo pobijediti u derbiju s Alumnusom s kojim smo u povijesti odigrali nekoliko jako zanimljivih utakmica“, rekao nam je za kraj Đulvat.

I sam Futsal Dinamo odlučio je „zapapriti“ situaciju pred derbi te je na svojoj Facebook stranici Škola futsala upitao svoje navijače za koga će navijati u „klupskom“ derbiju.

Razgovarao: Niko Rukavina

 (Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Mićo MartićizdvajamoFutsalFutsal DinamoMatija Đulvat

Ostale Vijesti