REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Depayov tim radi na šokantnom potpisu, postat će prva zvijezda lige

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.09.24. | 08:49

U najboljim je igračkim godinama, zdrav je, ali da ima nešto puno ponuda na svojem stolu - pa baš i nema!

Ovog ljeta čelni ljudi Corinthiansa, odnosno punog imena Sport Club Corinthians Pauliste, zaradili su svoje dnevnice. Iako prošle sezone nisu ostvarili nikakve vanserijske uspjehe, prije početka najboljih svjetskih liga u Europu su transferirali čak sedam igrača. Zenit je izdvojio ukupno 11 milijuna eura za ljevokrilnog napadača Pedra (18) i desnokrilnog Mantuana (22), u Cercle Bruge je otišao napadač Felipe Augusto za tri milijuna eura, Adson (22) je još zimus postao član Nantesa (pet milijuna eura), dok su s prodajama Rogera Guedesa u katarski Al Rayyan (9.1 milijuna eura), Murilla u N.Forest (12 milijuna eura), Wesleyja u Al Nassr (18 milijuna eura) te naročito dotadašnje prve zvijezde kluba Gabriela Moscarda, koji je srušio klupski rekord kada je PSG za njega platio okruglih 20 milijuna eura, Corinthians ovaj prijelazni rok učinio jednim od najboljih ikada. Zapravo, bez ovog 'jednim od', već – definitivno najboljim ikada.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su se iz spomenutog kluba put europskog kontinenta onomad zaputili igrači poput Paulinha, Teveza, Mascerana, Williana, Jao, Edu Gaspara, Marquinhosa, Malcoma, Deca, Vagner Lovea i mnogih drugih, ovog ljeta Corinthians je zaradio rekordan novac te se klub sada nalazi u nikad boljoj situaciji. Novčanoj, ne rezultatskoj. Da ne bi bilo zabune. Naime, nakon 25 odigranih kola u Serie A Corinthians se nalazi na 17. mjestu, a u klubu su shvatili da bi nakon svih tih silnih izlaznih transfera sada mogli realizirati i jedan zvučni ulazni transfer. Od igrača koji su i dalje u potrazi za novim angažmanom najviše se ističu Adrien Rabiot, Memphis Depay, Yusuf Yezici, Anthony Martial, Dele Alli, Iker Muniain, Sergio Ramos i Matts Hummels, a iako trenutno imaju dovoljno novaca da se sa svakim od njih 'sjednu za stol', uprava kluba odlučila je sve svoje žetone staviti ispred 30-godišnjeg Nizozemca koji je ljetos napustio Atletico Madrid nakon samo pola godine provedenih u klubu.

Brazilci javljaju kako je Depay primio ponudu te da ju trenutno razmatra, ali da je njegov primarni cilj ostati u Europi. Zato, uostalom, nije htio uopće ni pregovarati s klubovima iz MLS-a ili pak iz saudijske Pro lige. No, čelnici Corinthiansa odlučili su 'bubnuti' pa ako prođe – prođe. A, tko zna, možda bi zaista moglo proći, jer Depay već dva mjeseca nije pronašao novog poslodavca, sezona je odavno krenula, većina klubova polako ulazi u svoju najbolju formu… Istina, takvoj klasi ne bi puno trebalo da uhvati radnu temperaturu, ali što mu to sve znači kada u ovom trenutku, izuzev ponude Brazilaca, nitko nije stavio konkretan papir ispred njega.

U svakom slučaju, kad bi se taj šokantan potpis dogodio, Depay bi odmah postao prva zvijezda brazilske Serie A, veća i od Estevaa, Almade i Pedra koji u ovom trenutku nešto sjajnije sjaje od svojih kolega. No, prije nego što napravimo korak dalje, treba pričekati Memphisa i njegovu odluku. Corinthians? Lako moguće… (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Memphis DepayCorinthiansbrazilska Serie ALjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti