Debakl desetljeća: Hajduk prokockao što se prokockati može i ispao od Maltežana (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.07.19. | 23:28

Šokantan poraz Splićana.

Nevjerojatnu utakmicu gledali smo večeras na Poljudu.

Nogometaši Hajduka šokantno su poraženi od Gzire United rezultatom 3-1, čime su ispali već u prvom pretkolu Europske lige. Sam poraz bio je izrazito šokantan jer su Bijeli vodili od sedme minute i imali prednost od 2-0 iz prve utakmice, ali Maltežani u drugom polkuvremenu zabijaju tri gola, od čega posljednji dolazi u šestoj minuti sudačke nadoknade čime prolaze dalje.

Ništa nije naslućivalo na ovakav rasplet događaja, iako je trener Siniša Oreščanin bio bez glavnih igrača, Domagoja Bradarića koji je na odlasku u Lille, ozlijeđenog Mije Caktaša i vratara Josipa Posavca. Već u 7. minuti domaći momci dolaze u vodstvo nakon lijepe akcije po desnoj strani. Asistent je bio Josip Bašić, koji se u prvu momčad Hajduka vratio nakon 1180 dana, a povratnu loptu lijepo je servirao Basselu Jradiju koji zabija za 1-0.

Već su tada mnogi počeli pričati o latvijskom Ventspilsu koji ih čeka u 2. pretkolu, kontrolirali su momci Siniše Oreščanina u potpunosti igru, ne dopuštajući Maltežanima niti da se približe vrataru Tomislavu Duki.

Kao što je Oreščaninov pomoćnik utvrdio na poluvremenu, Bijeli su malo pali, poglavito mladi Dolček, koji je igru napustio u 58. minuti. Ali prije toga – šok za domaće navijače. U nekoliko navrata Maltežani su probili desnu stranu obrane Hajduka, a u 54. minuti Henrique od tamo upućuje odličan centaršut. Jefferson je najviši na petercu i zabija za izjednačenje.

Svakom se posreći, pomislila je Torcida i krenula još glasnije s podrškom svojim pulenima. Hajduk je polako padao, sve je teže dolazio pred gol Gzire, dok su gosti krenuli nešto slobodnije prema naprijed.

To im se isplatilo u 69. minuti kada je Bjelokošćanin Kone fantastičnim škaricama zabio pod gredu Dukinog gola za nevjerojatnih 2-1 Gzire United. Strepili su potom navijači Bilih do samog kraja, imali su hajdukovci i priliku riješiti se muka u 83. minuti, ali Hamza i Kalyk nisu bili precizni.

Ipak, svi su tada još smatrali kako će ovo biti samo nepotreban poraz uz prolaz u drugo pretkolo, kada je stigao ultimativan šok. Kone, kojega će sanjati Splićani još dugo vremena, zabija gol u šestoj minuti sudačke nadoknade i odvodi Gziru u drugo pretkolo Europske lige.

Sucu je nakon gola preostalo samo svirati kraj, a nogometašima Hajduka da popadaju na travnjak nakon zasluženog poraza.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Bassel JradiSiniša OreščaninHajdukGzira UnitedEuropska liga

Ostale Vijesti